Τρίτη, 3 Νοεμβρίου 2015

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ: "ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ"


Μετά τις διαρροές που υπήρξαν χθες από ΜΜΕ σχετικά με τη δικαίωση των προσφυγών που κατέθεσαν τα σωματεία εργαζομένων Μεταλλείων Κασσάνδρας, το εργατοϋπαλληλικό κέντρο Χαλκιδικής και η Ελληνικός Χρυσός επί της απόφασης Σκουρλέτη προς το ΣτΕ, αλλά και η διάψευση αυτών των διαρροών από τον ίδιο τον πρόεδρο του ΣτΕ, θέση επί του θέματος πήρε και το Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Σε ανακοίνωση του το Υπουργείο τονίζει ότι δεν του έχει επίσης γνωστοποιηθεί καμία απόφαση του ΣτΕ.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου έχει ως εξής: 

                                                    Αναφορικά με δημοσιεύματα

"Με αφορμή τη δημοσιότητα που έλαβαν δημοσιογραφικές πληροφορίες, αναφορικά με  την ύπαρξη απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) η οποία ακυρώνει σχετική Υπουργική Απόφαση για τη μερική παύση εργασιών της εταιρείας  «Ελληνικός Χρυσός» στη Χαλκιδική, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας επισημαίνει ότι δεν του  έχει  γνωστοποιηθεί  καμία τέτοια απόφαση του ΣτΕ.

Αντιθέτως, στην ιστοσελίδα του ΣτΕ αναρτήθηκε,  χθες   2 Νοεμβρίου 2015,  ανακοίνωση για το θέμα, σύμφωνα με την οποία «δεν έχουν εκδοθεί μέχρι σήμερα σχετικές αποφάσεις. Η διάσκεψη των υποθέσεων αυτών δεν έχει ολοκληρωθεί».

Σε κάθε περίπτωση, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σέβεται τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης και αναμένει την έκδοση της απόφασης του ΣτΕ για το συγκεκριμένο θέμα."