Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ: "ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΣΕ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ"

Φωτογραφία από το μηχάνημα που έκαψαν άγνωστοι σήμερα στις Σκουριές

Πριν από λίγη ώρα στο twitter το "παρατηρητήριο μεταλλευτικών δραστηριοτήτων" και με αφορμή την ανάρτηση μας για το επεισόδιο σε βάρος εργαζομένων και εργολάβων που έγινε το πρωί στη Μεγάλη Παναγία αναρωτήθηκε:


Η απάντηση έρχεται από τον γραμματέα του συλλόγου εργολάβων και υπερεργολάβων του Δήμου Αριστοτέλη Κώστα Καραγιάννη, ο οποίος ισχυρίζεται από την πλευρά τους πως:

«Συνάδελφοι εργολάβοι και εργαζόμενοι βρεθήκαμε από νωρίς το πρωί στο οικόπεδο του πρώην δημάρχου Μ. Παναγίας Παναγιώτη Δρούγκα, το οποίο είναι νοικιασμένο από την Ελληνικός Χρυσός για να γίνουν κάποιες εργασίες καθαρισμού.

Στο σημείο βρέθηκαν επίσης ο σύμβουλος περιφέρειας Λάζαρος Τόσκας, ο αντιδήμαρχος Μ. Παναγίας Γιάννης Μητροφάνης και ο πρόεδρος της κοινότητας Μ. Παναγίας ο Γιώργος Κυργιανός. Εμείς από την πλευρά μας δεν δώσαμε καμία σημασία για να συνεχίσουμε και να ολοκληρώσουμε τη δουλειά μας. 

Ξαφνικά αρχίσαμε να δεχόμαστε βρισιές και απειλές για την παρουσία μας στο χώρο χωρίς να έχει προηγηθεί κάποια αφορμή από μέρους μας, ενώ ταυτόχρονα αυτοκίνητα μας απέκλεισαν και από τις δυο πλευρές του δρόμου.

Αυτοί που μας έβριζαν και μας απειλούσαν υποστήριζαν ότι δεν είχαμε άδειες. Όμως εμείς είχαμε και έχουμε όλες τις άδειες και απ' όλες τις υπηρεσίες. Πιο μετά ήρθε και ο αντιδήμαρχος Ιερισσού Δημήτρης Ψιλιάγκος μαζί με την αστυνομία.

Το πιο περίεργο απ όλα είναι ότι ενώ δεχθήκαμε απρόκλητη φραστική επίθεση η αστυνομία μας συμβούλεψε να μην κάνουμε μήνυση για να μην μπλέξουμε!!!

Όλα αυτά τα κατέγραψε με την κάμερα ένας άγνωστος προς εμάς κύριος, που ήταν μέσα σε τζιπ αυτοκίνητο με Αθηναϊκές πινακίδες, γνωστός όμως όπως φαίνεται στους υβριστές μας με τους οποίους έφυγε μαζί όταν μας άνοιξαν το δρόμο για να φύγουμε μετά από μια ώρα!!!

Νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο πως τα σημερινά γεγονότα σε Σκουριές και Μεγ. Παναγία έχουν σαν στόχο να εκφοβίσουν ξανά τους εργολάβους και τους εργαζόμενους στα μεταλλεία. Αυτό όμως δεν θα περάσει ούτε αυτή τη φορά».

Τα σχόλια και τα συμπεράσματα ανήκουν σε όλους εσάς φίλοι αναγνώστες.


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τελικά το 2015 αποδεικνύεται η χρονιά που θα μείνει στην ιστορία σαν παράδειγμα προς αποφυγή, εφαρμόζοντας το δόγμα ‘’πρώτη φορά και ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ, αριστερά’’. Έχουν χαθεί όλες οι αξίες και οι σταθερές που γνωρίζαμε μέχρι τώρα. Η προσπάθεια του να γίνουν οι θύτες-θύματα είναι η προσφιλής τακτική των μονίμως διαμαρτυρομένων βολεμένων του συστήματος. Από το σημείο όμως του να παρακάμπτεται η νόμιμη οδός της διαμαρτυρίας και κάποια ανθρωποειδή να αυτοδικούν νομίζοντας ότι έχουν τοπικούς ή εθνικούς συμπαραστάτες που θα τους παρέχουν ασυλία υπάρχει χαώδης διαφορά. Μάλλον οι εμπρηστές δεν είναι Χαλκιδικιώτες γιατί οι κουκούλες είναι χαρακτηριστικό κάποιων από τους κατοίκους των Εξαρχείων. Άλλωστε το έργο το έχουμε ξαναδεί και το ‘’ δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού’’.

ΟΒΕΛΙΞ ®

Ανώνυμος είπε...

Τι ήθελε με τα χαμένα πατσιά η κούρσα με αθηναικές πινακίδες; Το λομνό αφεντικό τους;;;