Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Η ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΗ ΣΤΙΣ ΟΡΕΞΕΙΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ


Του Νίκου Κεφαλά επιστάτη εργοστασίου εμπλουτισμού Ολυμπιάδας

Πριν τρεις μήνες είχα πει ότι την Β.Χαλκιδική την θέλουν εγκλωβισμένη κ όμηρο στις ορέξεις τους τα πολιτικά κόμματα στο βωμό της ψήφου. Και δεν διαψεύστηκα.

 Σˊ αυτούς τους τρεις μήνες μετά τη διαθεσιμότητα των εργαζόμενων μας έχουν αποδείξει ότι το θέμα τους δεν είναι ο διάλογος,δεν είναι η εξεύρεση λύσεων. Είναι η δημιουργία εστιών αντιπαράθεσης και με κάθε αφορμή. Η Β. Χαλκιδική είναι γιˊ αυτούς μια ακόμη ευκαιρία αναμέτρησης. 

Διαφορετικά θα μας απαντούσαν κ στα ερωτήματα μας,ποιος θα τολμούσε επίθεση με όπλα κ μολότοφ στις εγκαταστάσεις μιας εταιρείας σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου δίχως να χαρακτηριστεί τρομοκράτης και τι είδους αντίδραση είναι αυτή που επιτρέπει σε κάποιους να απειλήσουν την ζωή συνανθρώπων τους? 

Αυτή είναι κύριοι η αλήθεια κ όχι ότι κάποιοι κόπτονται για το περιβάλλον επειδή δεν θέλουν να καταστραφεί ένα αρχέγονο δασός. Μόνο που το δάσος που θα καταστραφεί δεν είναι ολόκληρο δάσος αλλά ένα μέρος όπου θα φυτευτούν διπλάσιος αριθμός δέντρων σε σχέση μˊ εκείνα που θα κοπούν. 

Αλήθεια πόσα δέντρα έχουν φυτέψει στη ζωή τους όλοι εκείνοι που εναντιώνονται στην επένδυση? Σίγουρα το περιβάλλον είναι μια σπουδαία υπόθεση. Όμως πόσο υποκριτικό είναι να μην θέλει κάποιος την μεταλλουργεία χρυσού κ την άλλη μέρα να χρησιμοποιεί το χρυσό. Ηˊ να διαμαρτύρεται για τα κομμένα δέντρα κ να χρησιμοποιεί το χαρτί. 

Κ το παράλογο είναι ότι όλοι αυτοί οι προστάτες ξέρουν ότι θα φυτευτουν διπλάσια δέντρα από αυτά που θα κοπούν άλλα κ ότι η εταιρεία προσφέρει κ πόρους για την προστασία όλου του δάσους. 

Φύλαξη όλο το εικοσιτετράωρο,μέσα πυρόσβεσης μ ότι χρειάζεται για να μην καταστρέφει το δάσος. 

Άρα ήρθε η ώρα να το καταλάβουμε οριστικά ότι πρέπει να δώσουμε εμείς οι κάτοικοι τη λύση κ αυτός ο τόπος να συνεχίζει να αναπνέει κ να στηρίζει την επένδυση που έφερε πάλι τη Ζωή και τα όνειρα στην περιοχή μας.

Αναδημοσίευση από ergoliptesxalkidikis.blogspot.gr