Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΘΑΚΗΣ: "ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑ ΙΣΧΥΡΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΣΟΚ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ" (ΒΙΝΤΕΟ)


Συνεχίζεται η πολιτική προσέλευση υπουργών της κυβέρνησης στη σφαίρα του αυτονόητου και των όσων θεωρητικά απαιτούνται για να επανακάμψει η πολύπαθη Ελληνική οικονομία.

Μετά τις δηλώσεις της κ. Τζάκρη που αναφέρθηκε στην ανάγκη επαναλειτουργίας κλειστών βιομηχανιών, την τροπολογία Σκουρλέτη για χρονική παράταση 5 ετών σε λατομεία των οποίων η άδεια λειτουργίας λήγει στα τέλη του 2015 έρχεται και ο υπουργός βιομηχανίας, ανάπτυξης και τουρισμού Γιώργος Σταθάκης να υποστηρίξει σε δηλώσεις του πως η οικονομία χρειάζεται ένα ισχυρό επενδυτικό σοκ.

Τις δηλώσεις αυτές ο κ. Σταθάκης τις έκανε στην εκπομπή "Στον Ενικό" και τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου λέγοντας τα εξής:

«Η βιωσιμότητα του προγράμματος εξαρτάται από το να θα γυρίσει η οικονομία σε θετικό πρόσημο ή όχι. το θέμα των κοινωνικών εντάσεων έχει να κάνει με τόσο ισορροπημένα είναι αυτά τα βήματα κοινωνικά ή δημιουργούν κοινωνικές εκρήξεις. κατά την γνώμη μας ισορροπημένα. 

Το στοίχημα της ανάπτυξης θα φανεί στο α΄ ή β’ τρίμηνο του 2016 . Δεν αρκεί ο αναπτυξιακός νόμος και η απότομη χρηματοδότηση ΕΣΠΑ. Δεν αρκεί σειρά μια σειρά από απλοποιήσεις στις αδειοδοτήσεων.

Χρειάζεται μια μεγάλη αιχμή, ένα ισχυρό επενδυτικό σοκ το οποίο θα κινητοποιήσει επιχειρήσεις και κυρίως νεανική επιχειρηματικότητα με πολύ  πιο αιχμηρό και  παραγωγικό τρόπο απ’ ότι σήμερα».

Να δούμε αν τελικά αυτή η μαζική προσέλευση υπουργών της κυβέρνησης στην σφαίρα του αυτονόητου και της πραγματικότητας θα έχει ανάλογη συνέχεια σε πράξεις ή πρόκειται απλά για στιγμιαίες κρίσεις ειλικρίνειας και παραδοχής της σκληρής πραγματικότητας.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και οι ισορροπημένοι υπουργοί αυτής της κυβέρνησης χάνονται μέσα στην πληθώρα μετρίων υπουργών της. Το ψάρι πάντα βρωμάει από το κεφάλι....