Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

QUIZ: ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΟ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΡΥΠΑΙΝΕΙ Η ELDORADO GOLD???



Πληκτρολογώντας SOMO στη μηχανή αναζήτησης της Google εκτός από το λογότυπο της Ολλανδικής ΜΚΟ βγάζει και μια σειρά φωτογραφίες από "antigold" κινητοποιήσεις που έγιναν κατά το πρόσφατο παρελθόν στη Χαλκιδική, αλλά και τοπία του τόπου μας όπου κεντρίζουν το ενδιαφέρον λόγο της συνθηματολογίας τους εναντίον της Eldorado Gold.

Σε εμάς κέντρισε το ενδιαφέρον μια φωτογραφία σε αρκετά μουντό φόντο, όπου γίνεται πιο μουντό εξαιτίας της ακαταστασίας και της ρύπανσης που δείχνει να έχει το παραλιακό σημείο που τραβήχτηκε το εν λόγω φωτογραφικό στιγμιότυπο.

Αυτή η φωτογραφία έχει ενσωματωθεί μέσα στην πολυσέλιδη εργασία της Ολλανδικής ΜΚΟ SOMO για όλα αυτά τα περίφημα που διερεύνησε μέχρι να φτάσει στο ποθούμενο σημείο να συμπεράνει ότι: "η αυτοοργανωμένη οικονομική παραγωγή είναι η λύση στο τρέχον οικονομικό αδιέξοδο".

Εκτός όμως από τα συμπεράσματα της προβάλει και μια όχι και τόσο κολακευτική εικόνα του τόπου μας σε τουριστικό επίπεδο. 

Φτάσαμε στο σημείο να αναρωτιόμαστε που βρίσκεται αυτή η παραλία που ρυπαίνει η εκμεταλλεύτρια εταιρεία των μεταλλείων Κασσάνδρας σε τέτοιο βαθμό που έχει τοποθετηθεί και αυτοσχέδια ταμπέλα που την καλεί να αποχωρήσει;

Θα το ψάξουμε ενδελεχώς και θα επανέλθουμε με νεότερη ανάρτηση μόλις καταλάβουμε και εμείς ποιο είναι το μέρος που... προβάλει η ΜΚΟ SOMO στην έρευνα της και φανταζόμαστε... προβάλει σ' όλη την Ευρώπη με τις ευλογίες των ντόπιων "οικολόγων" μας.