Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

#SKOURIES: ΑΡΚΕΙ Η ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ "ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΥΠΕΡΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ" ΠΟΥ ΦΡΕΝΑΡΕΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ?


O υφυπουργός εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό "Αθήνα 9,84" για το αποπενδυτικό κλίμα που έχει ριζωθεί στην Ελλάδα το απέδωσε σε δυο βασικούς λόγους. Στην γραφειοκρατεία και την περιβαλλοντική υπερευαισθησία.

Για την μεν γραφειοκρατία έχουν γραφτεί και ειπωθεί τόσα πολλά που πλέον κουράζει και η επανάληψη τους.

Η δε περιβαλλοντική υπερευαισθησία που ανέφερε ο κ. Μάρδας είναι η μεγάλη "έκπληξη". Είναι κάτι που δεν τολμούν όχι να πουν, ούτε να ψελλίσουν καν οι πολιτικοί της χώρας φοβούμενοι μην γίνουν βορά σε κάποια συστημικα "γεράκια" της εγχώριας δήθεν οικολογίας. 

Είναι όμως μεγάλη όσο και σκληρή η αλήθεια αυτή που είπε ο υφυπουργός εξωτερικών. Και δεν είναι μόνο ότι αυτή η υπερευαισθησία είναι υποκριτική τις περισσότερες φορές. Τα μείζονα έχουν να κάνουν με τις συνέπειες της οι όποιες εκτός από σοβαρό οικονομικό αντίκτυπο έχουν εξίσου  σοβαρό κοινωνικό αντίκτυπο.

Μην πάμε μακριά... Έχουμε ζήσει στον τόπο μας τα "καλά" της περιβαλλοντικής υπερευαισθησίας από κάποιους προνομιακούς εκφραστές της. Γέννηση και εξάπλωση κοινωνικού διχασμού με εντάσεις, επεισόδια, τραυματισμούς, καταστροφές σε ιδιωτικές περιουσίες, αστυνομική καταστολή, δικαστικές περιπέτειες, πολιτικές πλάτες και αναγκαστικές εξυπηρετήσεις για την διαρκή εξασφάλιση της ψήφου.

Το πλήρες πακέτο μιας "ορθά" δομημένης διαπλοκής, όπου κάποιες φατρίες αναλαμβάνουν την υποχρέωση της διεκπεραίωσης αυτού του πακέτου. Μια στρεβλή και νοσηρή κατάσταση που δεν αρμόζει σε μια ευνομούμενη πολιτεία.

Για όλα αυτά πρέπει σύντομα το πολιτικό προσωπικό της χώρας να βρει την τόλμη και τη δύναμη να ζητήσει συγνώμη από όσες τοπικές κοινωνίες έζησαν αυτές τις καταστάσεις και φυσικά να μην μείνει σ' αυτή αλλά να περάσει σε πράξεις που θα πιστοποιούν ότι υπάρχει βούληση και διάθεση να ξεφύγουμε ως χώρα και κοινωνία από τις γνωστές παθογένειες μας.

Μια αναγνώριση "περιβαλλοντικής υπερευαισθησίας" δεν αρκεί από μόνη της. Εκτός και αν είναι το νέο προϊόν για εσωτερική κατανάλωση που έλειπε από το ράφι...

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί που αποδεδειγμένα εμποδίζουν επενδύσεις για να εξυπηρετήσουν προσωπικά οφέλη πρέπει να έχουν την τύχη όσων διαπράττουν οικονομικό έγκλημα. Δέσμευση περιουσίας στους ίδιους τις γυναίκες και τα παιδιά τους.
Προηγείται να γίνει ποινικό κακούργημα ή παρακίνηση ατόμων σε κάψιμο γεωτρύπανων και άλλων μηχανημάτων.

Ανώνυμος είπε...

Στην Ελλάδα αποδεικνύεται ότι για να μπορέσεις να κυβερνήσεις πρέπει να έχεις καλές διασυνδέσεις με ποινικούς κρατούμενους μέσα στις φυλακές. Μπράβο στην κυβέρνηση.Λυπάμαι αλλά κινείστε εκτός πραγματικότητας...