Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

ΝΑ ΞΑΝΑΓΡΑΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ "ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΗ ΒΙΑ" ΤΟΥ #SKOURIES???


Τον 13ο αιώνα μ. Χ. ο Νικηφόρος Χούμνος ένας Θεσσαλονικιός λόγιος  έγραψε: «Ουδείς άπολις, μέχρις αν η των Θεσσαλονικέων η πόλις» ("Κανένας δεν μπορεί να είναι χωρίς πατρίδα, όσο υπάρχει η Θεσσαλονίκη").

Νομίζουμε, ότι αυτή η φράση του λόγιου της βυζαντινής εποχής θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί κάλλιστα για να συνοψίσει την φιλόξενη πατρίδα που αποτελεί το «παρατηρητήριο μεταλλευτικών δραστηριοτήτων»  για όσους και όσες φιλοδοξούν να γίνουν γνωστοί στο πανελλήνιο και οικονομικά ανεξάρτητοι  μέσω της ενασχόλησης του με την πολιτική με μια βασική προϋπόθεση. 

Να συνταχθούν μαζί του στον «ιερό πόλεμο» που έχει κηρύξει στην αρχαιότερη παραγωγική δραστηριότητα της ΒΑ Χαλκιδικής. Τη μεταλλευτική δραστηριότητα.

Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο έχουμε κατά καιρούς "αναγγελίες", που το «παρατηρητήριο» βαφτίζει  είτε ως… επιστημονικές μελέτες, είτε ως… ανεξάρτητα ερευνητικά πορίσματα, τα οποία επιχειρούν να υφάνουν και να απλώσουν έναν μανδύα αποποινικοποίησης επάνω  από  τα δεκάδες  κρούσματα τυφλής βίας και της ιδεολογικής τρομοκρατίας  που συνέβησαν τα τελευταία χρόνια  στην περιοχή, στο όνομα ενός «αγώνα» εναντίον των μεταλλείων.

Ματαιοπονεί το antigoldgr.org και μαζί του όποιος επιχειρεί να δώσει άμεσα ή έμμεσα πιστοποιητικά νομιμότητας με επιστημονικοφανής ενέργειες που στην ουσία αποτελούν την επιτομή των γνωστών αντιμεταλλευτικών επιχειρημάτων.

Η επιστημονική αλήθεια είναι μια και η ιστορία εξίσου. Δεν αλλάζει, δεν νοθεύεται, δεν παραγράφεται, δεν παραχαράσσεται και ό,τι γράφει δεν ξεγράφει...

Αυτές οι ιστορικές εικόνες (μερικές μόνο)δεν σβήνουν από την ιστορική συνείδηση και μνήμη..
Όσες ιστορίες και να ξαναγράψουν οι "antigold" λάτρεις του real estate στα δάση της ΒΑ Χαλκιδικής.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οσοι ταχα μου επιστήμονες θέλουν να κάνουν σοβαρές κοινωνιολογικές αναλύσεις, ας χρησιμοποιήσουν τα ιστορικά εργαλεία του απώτατου ή κοντινού παρελθόντος για να μας εξηγήσουν όμως τα κοινωνιολογικά δεδομένα του παρόντος.
Για παράδειγμα αν ευθύνεται ιστορικά και κοινωνιολογικά η μεταλλευτική δραστηριότητα για τις δεκάδες εκτρώσεις που καταγράφονται το τελευταίο 6μηνο στα παρά του Άθω χωριά.
Ποιοι είναι οι λόγοι που αρκετές εγκυμοσύνες καταλήγουν να είναι τόσο ανεπιθύμητες; Που οφείλεται αυτή η κατάσταση; Σε μια περίοδο που η χώρα υποφέρει και από υπογεννητικότητα;
Οι ανεξάρτητες επιστημονικές φωνές και πένες του antigoldgreece που τα ξέρουν όλα μπορούν να μας δώσουν μια εξήγηση;

ΥΓ. Παρακαλώ να δημοσιευτεί το σχόλιο μου. Δεν βρίζω κανένα. Ερωτήματα διατυπώνω. Ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

Ας όψεται η χορτολιβαδική ενίσχυση κάποιων ξενόσκυλων που έρχονται στις καλοκαιρινές κατασκηνώσεις των αντιδρούντων για να πουλήσουν έρωτες και άλλα φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες σε ανήλικα κορίτσια.
Και δεν είναι μονο αυτό. Κάνουν πως δεν τρέχει και τίποτα μετά όταν έρθει η ώρα της ευθύνης.

Ανώνυμος είπε...

Όσο η δικαιοσύνη εξακολουθεί να τους χαιδεύει...
ΝΑΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΞΑΝΑΓΡΑΦΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΌΠΩς ΑΥΤΟΙ ΤΗΝ ΘΕΛΟΥΝ!

Ανώνυμος είπε...

@9:02 Μ.Μ.
Εκτός από τη δικαιοσύνη και η πολιτική σκηνή φέρνει διαρκή ευθύνη για το κανάκεμα αυτού του μορφώματος βίας και παρανομίας.