Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Π. ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: "ΜΕΡΟΛΗΠΤΙΚΕΣ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ - ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΕ"


Ο Πάνος Σκουρλέτης έκανε δηλώσεις σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΥΡΙΖΑ "Στο Κόκκινο 105,5" ΚΑΙ για την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου αναφορικά με την Ελληνικός Χρυσός και είπε τα εξής: 

«Αποκαλύπτει τον τρόπο που χαριστικά, μεροληπτικά, προνομιακά λειτούργησαν υπέρ της Ελληνικός Χρυσός, και πως έκαναν τα πάντα για να διευκολύνουν την εταιρεία και την επένδυσή της, εις βάρος της νομοθεσίας, του περιβάλλοντος, του δημοσίου συμφέροντος. 

Εμείς με βάση αυτά θα πορευτούμε, θα εξακολουθήσουμε να υπερασπιζόμαστε το δημόσιο συμφέρον, το περιβάλλον, τις ζωές των ανθρώπων εκεί. Περιμένουμε την οριστική απόφαση από το ΣτΕ και τα πορίσματα των επιθεωρητών περιβάλλοντος».

Ελπίζουμε επί των ημερών αυτής της κυβέρνησης να μην βρεθεί κανένας ανώνυμος επί των διαδικασιών που θέλει να τρέξει το υπουργείο οικονομίας ως επιτελική αρχή για την επανεκκίνηση της βιομηχανίας και να τους καταγγείλει στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο για "παράνομη κρατική ενίσχυση", όπως έγινε στην περίπτωση της Ελληνικός Χρυσός.

Είναι τουλάχιστον αρνητικό το γεγονός ότι ο υπουργός δεν αναφέρει πουθενά στη δήλωση του ότι αυτά τα χρήματα έχουν καταβληθεί στο Ελληνικό δημόσιο μαζί με τις προσαυξήσεις.

Από την άλλη πλευρά, εμφανίζεται ο Πάνος Σκουρλέτης υπομονετικός σ' ότι αφορά την απόφαση που αναμένεται από το ΣτΕ. Το λέμε αυτό γιατί τον περασμένο Αύγουστο δεν επέδειξε την ίδια υπομονή στην απόφαση 3191/2015 που αναμένονταν από το ανώτατο δικαστήριο της χώρας στην προσφυγή που έκανε η Ελληνικός Χρυσός επί της απόφασης Λαφαζάνη να μην εγκρίνει τις σχετικές άδειες. 

Ως γνωστόν, στις 19 Αυγούστου ο Πάνος Σκουρλέτης έλαβε την απόφαση ανάκλησης όλων των αδειών του επενδυτικού έργου με τα γνωστά αποτελέσματα...

Τέλος, ακόμη δεν έχει βρεθεί ένας αντικειμενικός δημοσιογράφος από αυτούς που δεν εργάζονται στα "μέσα της διαπλοκής", όπως φανταζόμαστε θα εννοεί τον ρ/σ "Στο Κόκκινο", ή την "ΕΡΤ" και που θέλει να δίνει συνεντεύξεις ο υπουργός και να τον ρωτήσει για τις δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Θεοφάνη Παπά αναφορικά με τα ψέματα και τα κατασκευασμένα στοιχεία που περιέχουν οι "καταγγελίες" των antigold.

Όσο να πείς... Είναι περίεργο... Υποτίθεται ότι είναι αδέσμευτοι αυτοί οι δημοσιογράφοι.



2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο αξιότιμος υπουργός γνωμοδοτεί βιαστικά με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Να του θυμίσουμε όμως ότι δεν έχει δείξει και την ανάλογη ευαισθησία:
1. Στην υπόθεση προστίμων στο χαϊδεμένο του παιδί (ανεξάντλητη πηγή ψήφων) την ΔΕΗ, όπου βαρύ είναι το τίμημα για την ελληνική οικονομία από τα δικαιώματα εκπομπής ρύπων, με το κόστος να κυμαίνεται από τα 380 εκατ. ευρώ ως τα 2,2 δισ. μέχρι το 2020, που ισοδυναμεί από το 0,2% ως το 1,1% του ΑΕΠ, ανάλογα με τις τιμές του CO2 στα διεθνή χρηματιστήρια ρύπων.
2. Με ποια μέθοδο θα μπορέσει η Ελλάδα να επιστρέψει κοινοτικές επιδοτήσεις ύψους έως και 6,5 δισ. ευρώ, διότι 66 συμπεφωνημένα πρότζεκτ δεν πρόκειται να ολοκληρωθούν μέχρι τα τέλη του 2015, σύμφωνα με την εφημερίδα Bild.
3. Και για να μην ξεχνιόμαστε τι θα κάνουν με το θέμα των κρατικών ενισχύσεων προς τη ‘δική τους’ ΛΑΡΚΟ, όπου η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν έχει ενημερώσει ότι ξεκινάει διαδικασίες για την ανάκτηση των κρατικών ενισχύσεων ύψους 160 εκατομμυρίων ευρώ μέσω της παραπομπής της χώρας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
Καλό είναι ο υπουργός να αποτινάξει τον μανδύα του Πόντιου Πιλάτου και να ασχοληθεί σοβαρά με την πραγματική ανάπτυξη της χώρας μας που φέρνουν οι επενδύσεις και όχι τα σούρτα-φέρτα στα κομματικά κρατικοδίαιτα ΜΜΕ.

ΟΒΕΛΙΞ ®

Ανώνυμος είπε...

Οβελίξ η ανάπτυξη της χώρας δεν είναι στην ατζέντα τους. Η ηλεκτρονική απόκτηση των προσωπικών δεδομένων όλων των Ελλήνων και η διανομή των περιουσιακών στοιχείων τους σε ξένα funds είναι η αποστολή τους με ότι επακόλουθα έχουν αυτές οι επιδιώξεις.Με άλλα λόγια μια σύγχρονη Αλβανία του Χότζα στον 21 αιώνα!