Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

ΜΙΧ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: "ΤΑ ΜΑΔΕΜΟΧΩΡΙΑ ΓΕΝΝΟΥΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ - ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΟΛΟ ΤΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΝΑ ΚΑΤΑΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ" (ΒΙΝΤΕΟ)


Μια πολύ σημαντική όσο και ελπιδοφόρα είδηση προέκυψε από τη χθεσινή βράβευση από την Ελληνικός Χρυσός για 9η συνεχή χρονιά των 76 μαθητών και μαθητριών από το Δήμο μας, που εισήχθησαν φέτος στα ανώτατα και τεχνολογικά εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των παιδιών επέλεξαν σχολές και σπουδές που έχουν συνάφεια με την μεταλλευτική δραστηριότητα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι κίνητρο γι' αυτή την επιλογή της σπουδάζουσας νεολαίας αποτέλεσε η επένδυση χρυσού και η αναπτυξιακή δυναμική που προσδίδει αυτό το έργο στην ευρύτερη περιοχή.

Μάλιστα, όπως τόνισε ο Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικός Χρυσός Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος από τα χείλη του οποίου προέκυψε αυτή η είδηση στόχος και όραμα της εταιρείας είναι κάποια στιγμή το σύνολο του επιστημονικού προσωπικού (αυτή τη στιγμή εργάζονται 200 επιστήμονες) να κατάγεται εξ ολοκλήρου από το Δήμο Αριστοτέλη.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του προέδρου της Ελληνικός Χρυσός Εντουάρντο Μούρα, ο οποίος συνεχάρη τους φοιτητές και τις οικογένειες τους τόσο για τόν αγώνα που έδωσαν όσο και για την αίσια έκβαση του προσθέτοντας: 

"Είμαι σίγουρος ότι το μέλλον είναι στα χέρια όλων μας. Μετά μάλιστα τα όσα περάσαμε όλοι μαζί το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Ένας από τους λόγους που αισιοδοξώ είναι και η προσπάθεια αυτών των παιδιών. Διάβασαν πολύ για να μπούν στο πανεπιστήμιο και να βοηθήσουν αυτό το μέλλον να είναι καλύτερο για τους ίδιους και τον τόπο τους. Είμαι εξίσου βέβαιος ότι για πολλά χρόνια θα βρισκόμαστε εδώ για να γιορτάζουμε αυτές τις σπουδαίες επιτυχίες".

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις δηλώσεις των επικεφαλής της Ελληνικός Χρυσός στο βίντεο που ακολουθεί από το 5ο μέχρι το 14ο λεπτό.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μην τα λέτε και μην τα γράφετε αυτά τα πράγματα. Δαιμονίζετε όλους τους προοδευτικούς αντιγκολντ που ονειρεύονται τα παιδιά μας καμαριέρες, μπαρμαν, σερβιτορους, και μπετατζήδες.
Κάνετε κακό έτσι. Συγνώμη που σας το γράφω χοντρά.

Ανώνυμος είπε...

Ευχή θεού ο κάθε άνθρωπος που κουράστηκε και σπαζοκεφάλιασε πάνω από ένα βιβλίο, που άνοιξε τη μέση του σε μια καρέκλα να μπορεί να εργαστεί πάνω στο αντικείμενο σπουδών του, να κριθεί αντικειμενικά από τον κάθε υπεύθυνο Διοίκησης Ανθρωπίνου Δυναμικού και να διαφυλάξει την περηφάνια του και την αξιοπρέπεια του χωρίς να χρειαστεί να φιλήσει κανενός το δαχτυλίδι> Αυτή είναι η δικαιώση που αξίζει στα παιδιά μας, να προχωρούν με το κεφάλι ψηλά ξέροντας πως δεν χρωστούν πουθενά!