Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

ΠΩΛ ΡΑΙΤ: "ΑΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙ"


Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Eldorado Gold, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, δέχθηκε πάρα πολλές ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους εγχώριων και ξένων ΜΜΕ για το αν θέλει η εταιρεία του να παραμείνει στην Ελλάδα, πάρα τα εμπόδια που βάζει η Ελληνική κυβέρνηση, όπως υποστήριξε, στην έγκριση αδειών.

Ο Πωλ Ράιτ ξεκαθάρισε πως η Eldorado Gold δεν επιθυμεί να αποχωρήσει από το επενδυτικό έργο της στην Ελλάδα, πάρα τις οικονομικές ζημιές που έχει υποστεί εξαιτίας του ιδιότυπου καθεστώτος ομηρίας που της έχει επιβληθεί.

Ωστόσο, επισήμανε πως πρέπει η κυβέρνηση να αποσαφηνίσει τη στάση της με αμεσότητα και ειλικρίνεια. "Εμείς δεν πετάμε τα κλειδιά του έργου μας στο δρόμο. Θέλουμε να παραμείνουμε για να επενδύσουμε και να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας. Αν η κυβέρνηση θέλει να φύγουμε, να μας το πεί παρ' όλα αυτά" δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Eldorado Gold.
Όπως ήταν φυσικό επακόλουθο υπήρξαν αντιδράσεις τόσο από την πλευρά της κυβέρνησης όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Πάνος Σκουρλέτης αρκέστηκε να μιμηθεί τον προκάτοχο του Παναγιώτη Λαφαζάνη μετά από την μεγαλειώδη πορεία που έκαναν 7.000 κάτοικοι της ΒΑ Χαλκιδικής στην πρωτεύουσα τον περασμένο Απρίλη λέγοντας πως "η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται"

Επίσης, ανακοίνωση εξέδωσε και ο ΣΥΡΙΖΑ σφοδρά ενοχλημένος εξίσου για τις δηλώσεις που έκανε έκανε ο Πώλ Ράιτ.