Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

ΓΙΑΤΙ Ο κ. ΤΑΣΙΟΣ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΑ "ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ ΤΟΥ" ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΠΟΙΕΙ ΔΙΑΡΚΩΣ ΤΗΝ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΒΑ ΧΑΛΚΔΙΚΗ?

Τα μεταλλεία Κασσάνδρας δεν ενόχλησαν ΠΟΤΕ τον τουρισμό της Χαλκιδικής

Επανερχόμαστε στη νέα προσβολή του προέδρου της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής προς την μεταλλευτική δραστηριότητα της ΒΑ Χαλκιδικής με αφορμή τα όσα δήλωσε σε μια συνέντευξη τύπου που αφορούσε επενδύσεις στο χώρο του τουρισμού για τη Χαλκιδική.

Κατ' αρχήν, ο κ. Τάσιος θα όφειλε να γνωρίζει, ότι κανένα ξενοδοχείο δεν έχει κλείσει ΠΟΤΕ εξαιτίας της μεταλλευτικής δραστηριότητας. Επιπλέον, η επένδυση χρυσού αφήνει εκατομμύρια ευρώ στην τοπική και εθνική οικονομία και στηρίζει τους επαγγελματίες του τουρισμού της περιοχής 12 μήνες το χρόνο.

Σ' ότι αφορά τα περί "αδυναμίας συνύπαρξης τουρισμού και εξορύξεων", αν δεν του φτάνει το παράδειγμα της Γερακινής με το μεταλλείο μαγνησίτη, ας απευθυνθεί σε συναδέλφους του στην Θάσο και την Μήλο, με τις  δυο παραγωγικές δραστηριότητες να συνυπάρχουν απολύτως αρμονικά.

Αντιθέτως, έκλεισαν και συνεχίζουν να κλείνουν ξενοδοχεία στη Χαλκιδική, επειδή οι ιδιοκτήτες τους δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα δάνεια που έχουν πάρει. Και αυτά τα ξενοδοχεία δεν είναι ούτε 1, ούτε 2. Είναι 106 σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Καθημερινής».

Με αυτή τη διαρκή στοχοποίηση της μεταλλευτικής δραστηριότητας ο πρόεδρος της Ένωσης θυμίζει πολύ έντονα την συστηματική δυσφημιστική καμπάνια ξένων ακτιβιστών και δημοσιογράφων σε βάρος της ΒΑ Χαλκιδικής σε tour operator χωρών, όπως η Γαλλία και το Βέλγιο, με επιχειρήματα που δεν έχουν καμία επιστημονική βάση, αλλά παραεπιστημονική που δομείται σε αποστειρωμένες "ενημερωτικές" ημερίδες τύπου Βόρειας Κορέας με στρατευμένους πολιτικά επιστημονικούς συμβούλους και χειροκροτητές.

Από τη στιγμή που επέλεξε να έχει ο ίδιος και η ένωση αυτή τη στάση είναι δικαίωμα του, αλλά εξίσου χρήσιμο είναι να γνωρίζει, πως κανένας σοβαρός φορέας ή θεσμικός παράγοντας δεν ενδιαφέρεται για μια άποψη που έχει βασιστεί στη μακροχρόνια δυσφήμιση που κάνει μια αμφιλεγόμενη Ελληνική ΜΚΟ.

Εξίσου αδιάφορο είναι, αν  ο  ίδιος θα την διατηρήσει αυτή την άποψη ή θα την αλλάξει. 

Ας κοιτάξει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων τα "του οίκου του" και ας προσπαθήσει να βρει λύσεις στα προβλήματα του. Αν δεν μπορεί, τουλάχιστον ας μην επιλέγει τον αποπροσανατολισμό σχολιάζοντας υποτιμητικά και με εμπάθεια τη μεταλλευτική δραστηριότητα.

Ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Γιώργος από την πλευρά του κράτησε χαμηλότερους τόνους, αλλά όλοι ξέρουμε τις απόψεις του. Πάλι καλά που είπε ότι πρέπει να εφαρμόζεται ο νόμος, εννοώντας τις αποφάσεις του ΣτΕ.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ας πάει να πουλήσει μαγκιές στη Γερακινή, αλλά εκεί δεν τολμάει γιατί θα φάει ξύλο από το αφεντικό του που ξεκίνησε τουριστικές δραστηριότητες δίπλα στο open pit.

Ανώνυμος είπε...

Το παιγνιδάκι του υπήρξε βρώμικο, χονδρό και άκομψο, καθώς θέλησε να παρουσιασθεί ως σωτήρας της περιοχής ενώ την πολεμάει λυσσαλέα.

Ανώνυμος είπε...

ΌΛΟ υπουλίες και πονηριές είναι οι antigold. Πάνε να υποβαθμίσουν με την προπαγάνδα τους την αξία της δασικής γής έτσι ώστε αν αυτή αποχαρακτηριστεί να την άρουν κοψοχρονιά για να την οικοπεδοποιήσουν, αφού πρώτα την κάψουν.

Ανώνυμος είπε...

Η τουριστική υποβάθμιση της πατρίδας του Αριστοτέλη οφείλεται αποκλειστικά στην ΕΧΞ. Τα ακούς Γιωργογιάννη; Άντε γιατί έρχεται η σειρά σου. Ο τουριστικός κόσμος στο τρίτο πόδι σας έχει με τ´ ανάμ!

Ανώνυμος είπε...

αυτό το παιδί δεν το θέλουν ούτε οι βόρειοι, ούτε οι νότιοι. να και κάτι που συμφωνούν. Ουστ.