Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗΣ ΚΟΛΟΜΒΙΑΣ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ, ΣΕΒΕΤΑΙ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Η κυβερνήτης της Βρετανικής Κολομβίας του Καναδά Κρίστι Κλαρκ
αναγνωρίζει την καθοριστική συμβολή της μεταλλευτικής στην οικονομική ανάπτυξη.

H κυβερνήτης της Βρετανικής Κολομβίας στον Καναδά Κρίστι Κλάρκ είναι μια πολιτικός που δεν αισθάνεται καθόλου καρνάβαλος (!!!...) φορώντας τον εξοπλισμό ασφαλείας μεταλλείου, όπως συνέβη για παράδειγμα πριν από 2 χρόνια στην  βουλεύτρια Χαλκιδικής, όταν πήγε να επισκεφτεί τις παραγωγικές Σκουριές.

Η κ. Κλάρκ είναι μια πολιτικός που όχι μόνο δεν αισθάνεται έτσι, αλλά σε κάθε δυνατή ευκαιρία δηλώνει δημόσια την εκτίμηση της για την προσφορά της μεταλλευτικής δραστηριότητας και των εργαζομένων της στην οικονομική ανάπτυξη της επαρχίας που ηγείται.

Το έδειξε προχθές στα εγκαίνια συνεδρίου μεταλλευτικών ερευνών, όπου μεταξύ άλλων είπε, ότι στόχος της διακυβέρνησης της είναι να ανοίξουν 17 ακόμη μεταλλεία, ενώ τόνισε πως δικό της καθήκον είναι να στέκεται δίπλα στα προβλήματα του κλάδου.


"Η ανάπτυξη των ορυκτών πόρων είναι το θεμέλιο για τον πλούτο της Βρετανικής Κολομβίας. Βραχυπρόθεσμα, γνωρίζω ότι η εξορυκτική βιομηχανία πιέζεται, αλλά θέλω να ξέρετε ότι μέχρι οι τιμές των μετάλλων να ανακάμψουν,  παλεύουμε για σας."

Νοοτροπία και κουβέντες άγνωστες για την θλιβερή πραγματικότητα που ζούμε στην Ελλάδα, όπου δήθεν οικολόγοι σέρνουν από τη μύτη πολιτικούς και κόμματα κάνοντάς τους εξάρτημα των δικών τους συμφερόντων, που κατά κανόνα είναι κόντρα στην οικολογία και το περιβάλλον.

Αξίζει να σημειώσουμε εδώ ότι η Βρετανική Κολομβία έχει πληθυσμό περίπου 4,5 εκατομμύρια και το ΑΕΠ της τα 200 δισεκατομμύρια δολάρια, όσο είναι περίπου και της Ελλάδας

Η Κρίστι Κλάρκ, σε μια αποστροφή της ομιλίας της προχθές, είπε ότι χάρη στη συμβολή του ιδιωτικού τομέα στην ανάπτυξη με 50.000 νέες θέσεις εργασίας πέρσι και ανάλογη συμβολή φέτος, η εξάλειψη των δημοσιονομικών χρεών της Βρετανικής Κολομβίας μετά από 40 χρόνια είναι πιο κοντά από ποτέ!!!

Ας έχουν και αυτή την πληροφορία στο μυαλό τους εκεί στο Μέγαρο Μαξίμου, που ψάχνουν διαρκώς τρόπους και παραδείγματα για να συναντηθούν πολιτικά και οικονομικά με την ανάπτυξη στην Ελλάδα, έτσι ώστε να συρρικνώσουν χρέη και ελλείμματα, αλλά πάντα κάτι... απροσδιόριστο τους εμποδίζει.