Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

#SKOURIES: ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΕΡΤ3 ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ


Τάμα το έχουν στο 3ο κανάλι της κρατικής τηλεόρασης να προσβάλουν και να θίγουν σε κάθε ευκαιρία την αξιοπρέπεια των εργαζόμενων των μεταλλείων Κασσάνδρας.

Μάρτυρες του νέου κρούσματος έγιναν όσοι έτυχε να παρακολουθήσουν την εκπομπή "Αθήνα - Θεσσαλονίκη", όπου είδαν τον παρουσιαστή της ΕΡΤ3 να παίζει έναν γνώριμο ρόλο που επιδιώκει την υποβίβαση της τεράστιας ιστορίας και της παράδοσης της πολυπληθούς μεταλλευτικής οικογένειας της ΒΑ Χαλκιδικής.

Πιο συγκεκριμένα, καλεσμένοι της εκπομπής ήταν ο δήμαρχος Αριστοτέλη Γιώργος Ζουμπάς και ο γ.γραμματέας του σωματείου επιστημονικού προσωπικού των μεταλλείων Κασσάνδρας Βασίλης Βασιλειάδης. 

Ο παρουσιαστής ξεκίνησε την κουβέντα με μπηχτές προς τον κ. Βασιλειάδη πιπιλίζοντας την γνωστή καραμέλα των antigold περί ταύτισης των θέσεων εργαζομένων με την εταιρεία!!!

Εκείνη τη στιγμή παρενέβη η δημοσιογράφος Μάριον Μιχελιδάκη, όπου προς τιμήν της και τηρώντας τα προσχήματα δεοντολογίας και αντικειμενικότητας και υπενθύμισε στον προβοκάτορα του 3ου καναλιού της κρατικής, ότι αυτοί οι εργαζόμενοι πρωτίστως αγωνίζονται και αγωνιούν για το μεροκάματο τους.

Πως να το σκεφτεί αυτό το πράγμα ο παρουσιαστής της ΕΡΤ3; Και με το δίκιο του, καθώς ο κόπος εκατομμυρίων Ελλήνων μεταφράζεται σε τέλος για την κρατική τηλεόραση και ραδιοφωνία και μισθός για εκείνον. Και μακάρι έτσι να είναι πάντα χωρίς όμως να παίζει παιχνίδια με την αγωνία εργαζομένων του παραγωγικού τομέα.

Από την άλλη, αξίζουν συγχαρητήρια και στον κ. Βασιλειάδη, ο οποίος αντέδρασε άμεσα με ευγένεια και με κύρος στις φαραωνικές κορώνες του δημάρχου για τα μεγέθη τις επένδυσης και τις φέρουσες ικανότητες της περιοχής.

Επιτέλους, όλοι αυτοί οι πολέμιοι της μεταλλευτικής που τους αρέσει να παίζουν με τις λέξεις χωρίς καμία ουσία, να μην ξεχνούν ότι αν δεν υπήρχαν οι Φαραώ δεν θα υπήρχαν και οι Πυραμίδες που πολλοί εξ αυτών θαυμάζουν, όπως και η υπόλοιπη ανθρωπότητα.

Αρκετά με τη μιζέρια και το μηδενισμό... Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη απ' αυτή τη νοοτροπία. Η Ελλάδα πρέπει να γίνει ξανά παραγωγική και δημιουργική για να δει προκοπή και ευημερία και ο Ελληνικός λαός. Με ευχολόγια ή με αφορισμούς δεν δίνονται λύσεις στα τεράστια προβλήματα της.

ΥΓ. Είχε προηγηθεί το προχθεσινό "ρεπορτάζ" τους για τα φράγματα με τις γενικολογίες στρατευμένων πολιτικά επιστημόνων χωρίς να υπάρχει η άλλη άποψη. 

Ο Ελληνικός λαός δεν πληρώνει εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο στην ΕΡΤ για να έχει αυτού του κάκιστου επιπέδου ενημέρωση. Ας σταματήσει αυτή η υποτίμηση της νοημοσύνης του.