Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ ΤΩΝ ANTIGOLD

Εικόνα σαν κι αυτή που άφησαν πίσω τους οι κουκουλοφόροι στις Σκουριές
δεν προβλημάτισε ΠΟΤΈ τους antigold...
Στην απόφαση του ΣτΕ 221/2016 και τη σελίδα 6 αναφέρει ότι: 

"Για τα πρόχειρα ή κινητά καταλύματα του άρθρου 7 παράγραφος 3 του ΚΜΛΕ  (12050/2223/23.5.2011) δεν απαιτείται ούτε άδεια, ούτε έγκριση δόμησης, παρά μόνο υπεύθυνη δήλωση του μηχανικού περί στατικής επάρκειας"

Με απλά λόγια αυτό σημαίνει, ότι σύμφωνα με τον Κανονισμό Μεταλλευτικών και Λατομικών Εργασιών δεν απαιτείται ΚΑΜΙΆ άδεια ή έγκριση δόμησης για την εγκατάσταση οικίσκων (πχ. κοντέινερ) σε μεταλλευτικούς και λατομικούς χώρους.

Διαβάζοντας αυτό, σχεδόν αντανακλαστικά, η μνήμη μας ανακάλεσε μια απίστευτη μικροψυχία των πολέμιων της μεταλλευτικής δραστηριότητας στη ΒΑ Χαλκιδική, 4 μόλις μέρες μετά την επιδρομή κουκουλοφόρων στις Σκουριές.

Τι είχε συμβεί; Κάποιοι... ευαίσθητοι και... ανησυχούντες "οικολόγοι" κατήγγειλαν στην αστυνομία και την πολεοδομία της Αρναίας "πολεοδομικές παραβάσεις" στις Σκουριές μετά το ολοκαύτωμα τους.

Ποιες ήταν αυτές οι... παραβάσεις; Η άφιξη μεταχειρισμένων κοντέινερ για την αντικατάσταση κάποιων από εκείνων, που είχαν κάψει ολοσχερώς οι κουκουλοφόροι κατά τη διάρκεια της εμπρηστικής εφόδου τους στις 17 Φεβρουαρίου 2013.

Γι' αυτά τα κοντέινερ, που σύμφωνα με τον Μεταλλευτικό Κανονισμό, όπως αναφέρεται ρητά στην απόφαση 221/2016, δεν απαιτείται καμία άδεια, οι antigold απαίτησαν συλλήψεις και έστειλαν την αστυνομία μαζί με την πολεοδομία...!!!

Συλλήψεις που δεν έγιναν τελικά, γιατί δεν διαπιστώθηκε καμία πολεοδομική παράβαση. Μια ενέργεια όμως ενδεικτική της αναλγησίας και της έλλειψης ανθρωπιάς τους απέναντι στις ανάγκες των εργαζομένων μέσα στο καταχείμωνο.

Τώρα μπορείτε να αναλογιστείτε φίλοι αναγνώστες τα εξής:
  • Την σοβαρότητα και την σχέση με τη νομιμότητα και την πραγματικότητα του συνόλου των καταγγελιών της ΜΚΟ "παρατηρητήριο μεταλλευτικών δραστηριοτήτων",
  • το ποιος ή ποιοι επιδιώκουν ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΆ την κοινωνική διαίρεση μέσω της έντασης, της παραπληροφόρησης και του αποπροσανατολισμού της κοινωνίας στην περιοχή της ΒΑ Χαλκιδικής
Ευτυχώς που υπάρχουν και τα ζώα για να δείχνουν οι antigold τις όποιες ευαισθησίες τους... 

Αρκεί κι αυτά τα ζωντανά να μην ανήκουν σε εργαζόμενους στα μεταλλεία. Kάποιοι antigold είναι ικανοί να τα καταγγείλουν κι αυτά ... 

Εικόνες σαν αυτές παρακάτω δεν θα τις καταγγείλουν ΠΟΤΕ. Το αντίθετο... Θα  πούν και ΜΠΡΑΒΟ, όπως και το είπαν!!!




2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έχει καταντήσει τουλάχιστον αστείο οι φορείς της ανομίας και παραβατικότητας να επικαλούνται την άμεση! εισαγγελική παρέμβαση στην ταχύτητα απονομής δικαιοσύνης. Από πού προκύπτει ότι αστυνομία, πολεοδομία, εισαγγελία είναι υποχρεωμένοι να ασχολούνται επί τόσα χρόνια με αυτούς που έχουν εναντίον τους ούτε μία, ούτε δύο, αλλά δεκαέξι απορριπτικές αποφάσεις των εκάστοτε αιτημάτων τους από το Ανώτατο Ελληνικό Δικαστήριο. Τελικά ο άδειος ο τενεκές κάνει τον μεγαλύτερο θόρυβο.

ΟΒΕΛΙΞ ®

Ανώνυμος είπε...

Τι δεν καταλαβαίνετε ακριβώς; Οι γιαλαντζί οικολόγοι περίμεναν ότι με τον εμπρησμό οι Καναδοί επενδυτές θα τρόμαζαν και θα τα παρατούσαν.
Το ότι δεν το ανακοίνωσαν τους τρέλανε ακόμη περισσότερο γι' αυτό και έφτασαν σ' αυτό το καραγκιοζιλίκι να καλέσουν την αστυνομία.
Η ζωή είναι αμείλικτη. Αν υπάρχει δικαιοσύνη πρέπει να πληρώσουν παραδειγματικά για όσα έκαναν!