Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2016

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ "ΘΑΥΜΑ" ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΣτΕ: ANTIGOLD ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΕΧΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ... (!!!???)


Πάρα πολλές φορές οι πολέμιοι της μεταλλευτικής επένδυσης και δραστηριότητας στη ΒΑ Χαλκιδική επινοούν επικοινωνιακά τρικ για να προσδώσουν όγκο στις αντιμεταλλευτικές εκδηλώσεις και δράσεις τους. 

Πρόσφατα μάλιστα είχαν γίνει αντικείμενο σχολιασμού κάποια πανό, που τοποθετήθηκαν τόσο στην είσοδο της Ιερισσού επί τη ευκαιρία της έναρξης των αγροτικών κινητοποιήσεων, όσο και κατά τη διάρκεια μιας antigold πορείας χειραγώγησης μέσα στην Ιερισσό, τα οποία υποτίθεται ότι αντιπροσώπευαν επαγγελματικές και παραγωγικές τάξεις, όπως αλιείς, γεωργούς, κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους κλπ.

Σύμφωνα όμως με τις τελευταίες αποφάσεις του ΣτΕ υπάρχουν παραγωγικοί και επαγγελματικοί συλλόγοι, που ενώ προσέφυγαν κατά της επένδυσης, δεν κατέθεσαν το καταστατικό τους!!! 

Αυτήν την εξαιρετικά περίεργη κατάσταση αποκάλυψε το Συμβούλιο της Επικρατείας με την απόφαση 222/2016, καθώς όπως αναφέρεται στη σελίδα 11:


Τρία λοιπόν σωματεία δεν προσκόμισαν τα καταστατικά τους. Πρόκειται για δυο πολιτιστικούς συλλόγους, ο ένας από την Ιερισσό και ο άλλος από τα Ν. Ρόδα και ο τρίτος είναι ένας σύλλογος επαγγελματιών από την Ουρανούπολη.

Το πλέον εύλογο ερώτημα που προκύπτει είναι:
  • γιατί αυτοί οι σύλλογοι δεν προσκόμισαν τα καταστατικά τους από τη στιγμή που τους δόθηκε και σχετική προθεσμία από το ΣτΕ;
Επιπλέον, 
  • κάνεις σαν σύλλογος προσφυγή για να δείξεις μεταξύ άλλων, ότι δίνεις αγώνες για το σωστό φυσικό περιβάλλον της περιοχής σου, αλλά και για την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και δεν φροντίζεις να προσκομίζεις το καταστατικό σου για να αποδείξεις στη δικαιοσύνη το έννομο συμφέρον σου;
Είναι χαρακτηριστικό, ότι ένας εξ αυτών των συλλόγων που δεν προσκόμισαν το καταστατικό τους, όπως όφειλαν, είχε στείλει εξώδικη διαμαρτυρία στα σωματεία των μεταλλωρύχων όταν έκαναν κινητοποιήσεις πριν το Πάσχα του 2015 για να μην κλείσουν τους δρόμους...!

Τα πλέον όμως σημαντικά ερωτήματα που υπάρχουν πίσω απ όλα αυτά είναι:
  • τι σύλλογοι είναι αυτοί που ενώ δεν έχουν καταστατικό, έχουν ταμεία με χιλιάδες ευρώ διαθέσιμα για προσφυγές στο ΣτΕ; 
  • ποιος ή ποιοι τελικά έβαλαν το χέρι στην τσέπη για να πληρωθούν οι 8 από τις 9 προσφυγές που κατέθεσαν οι πολέμιοι της επένδυσης χρυσού στα δικαστήρια;
Την μια από τις 9 είναι γνωστό ότι την πλήρωσαν όλοι οι δημότες του δήμου Αριστοτέλη, μέσω της νέας δημοτικής αρχής...

Όσοι τυχόν δεν γνωρίζουν, όταν λέμε "προσφυγή στο ΣτΕ" εννοούμε το λίγο λιγότερο 20.000 ευρώ κόστος. 

Συνολικά οι antigold έχουν δώσει με τους πιο μετριοπαθείς υπολογισμούς 160.000 ευρώ σε προσφυγές στο ΣτΕ μέσα σε  4 χρόνια!!!

Μόνο για το ΣτΕ, χωρίς να υπολογίσουμε τα χρήματα που έχουν δοθεί για τις στημένες μελέτες και τα πορίσματα, που αποκάλυψε και η Liberation σε άρθρο της, χωρίς να διαψευστεί ποτέ!
  • Από που προέρχονται σε τέτοιες εποχές αυτά τα ιλιγγιώδη ποσά; Ποια είναι η πηγή προέλευσης τους; Είναι εντός ή εκτός Ελλάδος; Είναι φορολογημένα;
Αν υπήρχε ευνομούμενη πολιτεία και όχι κομματοκρατούμενη θα τα μαθαίναμε όλα αυτά, γιατί θα ξέραμε ήδη σε άμεσο χρόνο την διαδρομή του χρήματος αυτου του "κινήματος", που υποτίθεται ότι κάνει... αγώνες για την τοπική κοινωνία και το περιβάλλον...!


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι antigold χρησιμοποιούν την τοπική κοινωνία για ίδιον όφελος. ΤΕΛΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Οι αντιγκολντ έχουν και αγωνιστές στους κόλπους τους. Άτομα που θέλουν να καίνε περιουσίες όσων διαφωνούν μαζί τους χωρίς να τους ευχαριστεί κανείς για το καλό που έκαναν...

Ανώνυμος είπε...

Πόσο παραδόπιστοι και φιλάργυροι αυτοί οι αντιγκολντ; Ένας από τους συλλόγους που δεν είχε καταστατικό αλλά είχε λεφτά για να καταθέσει προσφυγή στο Στε είχε ζητήσει και οικονομική ενίσχυση από τον Χρυσό!!!! Ρωτήστε να μάθετε. Αυτοί είναι....

Ανώνυμος είπε...

Αυτό δεν είναι σκάνδαλο πρωτου οικονομικού μεγεθους για το οποίο πρέπει να παρέμβει το ΣΔΟΕ και η δικαιοσύνη; Που είναι οι βουλευτές του νομού να ζητήσουν την παρέμβαση της δικαιοσύνης; Εδώ έχουμε καραμπινάτη φοροδιαφυγή και δε παρεμβαίνει κανείς; Ντροπή σ' όλους!