Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2016

ΣτΕ ΠΡΟΣ ANTIGOLD ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΟΥΣ: "ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΣΟΒΑΡΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ"


Μια από τις antigold αιτιάσεις σύμφωνα με την οποία το έργο των Σκουριών πρέπει να σταματήσει είναι πως δεν έχει προβλεφθεί σχέδιο πρόληψης σοβαρών ατυχημάτων και εσωτερικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης, καθώς και η υιοθέτηση συστήματος διαχείρισης της ασφάλειας στο σύστημα διαχείρισης αποβλήτων ειδικά για τις Σκουριές.

Βέβαια κάτι τέτοιο δεν απαιτείται από τη νομοθεσία λόγω ταξινόμησης του υποέργου σε κατηγορία διαφορετική της Α, και εξ’ άλλου καλύπτεται από το γενικό σχέδιο της εκμετάλλευσης. 

Η απόφαση 222/2016 του ΣτΕ, είναι σαφέσταση. 

Διαβάστε εδώ το άρθρο 18 στην σελίδα 21 και θα καταλάβετε:

«Επειδή, σύμφωνα με τις προπαρατεθείσες διατάξεις των των εγκαταστάσεων διαχείρισης αποβλήτων προβλέπεται μόνο για εγκαταστάσεις που ταξινομούνται στην κατηγορία Α, λόγω των αυξημένων κινδύνων που συνεπάγεται η λειτουργία τους, γεγονός που δεν συντρέχει για τις εγκαταστάσεις διαχείρισης εξορυκτικών αποβλήτων του υποέργου Σκουριών, οι οποίες δεν ταξινομήθηκαν στην κατηγορία αυτή (βλ. μεταξύ άλλων σελ. 37 του θεωρημένου Σχεδίου Διαχείρισης). 

Τα δε περί του αντιθέτου προβαλλόμενα είναι απορριπτέα ως νόμω αβάσιμα.»


Τι δεν καταλαβαίνουν;

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ BLOG: Αν δεν έχει το σασπενς του κινδύνου και άλλων μακάβριων παραμέτρων οι antigold τελούν σε βαθιά καταστολή. Μ' αυτά ζουν... Αυτή είναι η πραγματικότητα. Έτσι τους έμαθαν οι ινστρούχτορες τους και όπως φαίνεται τους έμαθαν να ζουν καλά...! 

160.000 ευρώ μόνο για προσφυγές στο ΣτΕ!!! Τι δεν καταλαβαίνεις;;;;

1 σχόλια:

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απο κεκτημένη ταχύτητα ξεχάσαμε να αναφέρουμε πως η ανάρτηση είναι αναδημοσίευση από το
http://www.ellinikoschrysos.gr/blog/2016/02/ellinikoschrysos-madenaforatisskouries/