Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

ΣτΕ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΡΑ ΤΩΝ ΣΚΟΥΡΙΩΝ: "ΟΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΠΟΥ ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥΣ"


Μια από τις αγαπημένες συνήθειες των πολέμιων της επένδυσης στη ΒΑ Χαλκιδική είναι να τρομοκρατούν και να λένε ανακρίβειεςκαι για το ζήτημα της διαχείρισης και της προστασίας των υδάτων. 

Ιδίως για τα "νερά του Κακάβου" ή "τα νερά των Σκουριών", που προφητεύουν ως δεδομένο ότι "θα δηλητηριαστούν με τοξικά από τους χώρους απόθεσης", ενώ παράλληλα λένε πως "δεν υπάρχουν μέτρα αντιμετώπισης της ρύπανσης των υδάτων", καθώς όπως ισχυρίζονται οι antigold δεν έχει κατατεθεί στην ΜΠΕ ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης"!!!

Το Συμβούλιο της Επικρατείας στην απόφαση 222/2016 αποδομεί και αυτές τις αερολογίες που επικαλούνται και ξεκαθαρίζει και γι' αυτό το ζήτημα πως οι περιβαλλοντικοί όροι που εγκρίθηκαν αντιμετωπίζουν συνολικά την προστασία των υδάτων από την κατασκευή και τη λειτουργία των χώρων απόθεσης, ενώ έχει γίνει και νομοθετική πρόβλεψη για τροποποίηση αυτών των μέτρων και των όρων προστασίας, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο.


Πιο συγκεκριμένα το ΣτΕ από τις σελίδες 18 μέχρι και 22 αναφέρει τα εξής:




Οι τελευταίες αναρτήσεις μας, που αφορούν τα λεπτά σημεία των αποφάσεων του ΣτΕ που κατέρριψαν όλα τα antigold επιχειρήματα έχουν φέρει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τόσο "παρατηρητήριο μεταλλευτικών δραστηριοτήτων" όσο και τα τρόλ που λαμβάνουν μέρος στο παιχνίδι παραπληροφόρησης του στο twitter.

Το antigoldgr.org έφτασε χθες στο έσχατο σημείο απελπισίας υποστηρίζοντας, ότι "το ΣτΕ δεν κρίνει τις μελέτες του επενδυτικού σχεδίου, αλλά μόνο τη νομιμότητα τους..." (!!!)

Σε ερώτηση μας όμως, γιατί τότε προσέφυγαν στο ΣτΕ 9 φορές αφού δεν κρίνει τις μελέτες, απέφυγε διακριτικά να απαντήσει μέχρι σήμερα τουλάχιστον...