Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

ΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ELDORADO GOLD ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ Π. ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ


Στην αντεπίθεση περνάει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Eldorado Gold Πολ Ράϊτ, ο οποίος, όπως ανακοίνωσε σε σχετική δήλωση, που έγινε γνωστή μέσω του γραφείου τύπου της Ελληνικός Χρυσός, θα καταθέσει αγωγή εναντίον του υπουργού περιβάλλοντος και ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη για συκοφαντική δυσφήμιση. 

Η δικαστική ενέργεια του επικεφαλής της Eldorado Gold έρχεται μετά τις δηλώσεις που έκανε εναντίον του ο Πάνος Σκουρλέτης για χειραγώγηση μετοχών της Καναδικής εταιρείας από τον ίδιο.

Μια κατηγορία,  που από την πρώτη στιγμή σχολιάστηκε "ως αβάσιμη και προσβλητική" δια στόματος του αντιπροέδρου της Eldorado Gold Εντουάρντο Μούρα.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, αν επιδικαστεί αποζημίωση, από τα Ελληνικά δικαστήρια, αυτη θα δωρηθεί σε φιλανθρωπικά ιδρύματα στην Ελλάδα.


Ακολουθεί η ανακοίνωση.

«Αθήνα 25 Φεβρουαρίου,

O κ. Paul Wright, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Eldorado Gold Corporation, επιβεβαίωσε στη Διοίκηση της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. ότι οι δηλώσεις που έκανε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Πάνος Σκουρλέτης κατά τη συνέντευξή του στο Bloomberg την 23η Φεβρουαρίου 2016, αναφορικά με το πρόσωπο του κ. Wright, είναι αβάσιμες και ψευδείς. 

Ο κ. Wright προτίθεται να κινηθεί νομικά κατά του Υπουργού κ. Σκουρλέτη με την κατάθεση αγωγής για δυσφήμηση στα Ελληνικά δικαστήρια. Τέλος, ο κ. Wright δήλωσε ότι το οποίο ποσό αποζημίωσης ήθελε επιδικαστεί, θα δωρηθεί σε φιλανθρωπικά ιδρύματα στην Ελλάδα».   

1 σχόλια:

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Άμεση σχεδόν ήταν η απάντηση του υπουργού Πάνου Σκουρλέτη σ' ότι αφορά την άσκηση αγωγής για δυσφήμιση από τον πρόεδρο της Eldorado Gold Πολ Ράιτ εναντίον του μετά τα όσα είπε περί χειραγώγησης μετοχών στο bloomberg.

Ο υπουργός υποστηρίζει ότι έκανε μια πολιτική εκτίμηση με σκοπό την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος.

Περισσότερα μπορείτε να διαβάστε στον σύνδεσμο που ακολουθεί:

http://www.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=785&sni[524]=4144&language=el-GR