Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

ELDORADO GOLD: "ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΡΟΥΤΙΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΚΟΥΡΙΕΣ"


Η Eldorado Gold εξέδωσε δελτίο τύπου αναφορικά με έγκρισης δόμησης της μονάδας εμπλουτισμού στις Σκουριές που έλαβε με καθυστέρηση κάποιων χρόνων... μόνο, από την πολεοδομία Αρναίας. 

Σημείωνει δε στην ανακοίνωση της πως πρέπει να εκδοθεί και μια σειρά υπολειπόμενων αδειών για να επαναλειτουργήσουν οι Σκουριές.

Ακολουθεί η ανακοίνωση.

"H Eldorado Gold επιβεβαιώνει ότι ως αποτέλεσμα της απόφασης #219/2016 του Συμβουλίου της Επικρατείας, του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ελλάδας για τον έλεγχο της νομιμότητας διοικητικών και περιβαλλοντικών ζητημάτων, η Ελληνικός Χρυσός, θυγατρική της Eldorado Gold στην Ελλάδα, έλαβε την άδεια δόμησης του εργοστασίου εμπλουτισμό στις Σκουριές (εδώ το σχετικό δελτίο τύπου της 02/03/2015). 


Η άδεια εκδόθηκε από την πολεοδομική Υπηρεσία του Δήμου Αριστοτέλη Χαλκιδικής. Το έργο των Σκουριών ωστόσο, παραμένει υπό καθεστώς συντήρησης, δεδομένου ότι η εταιρεία αναμένει την έκδοση εντός των νόμιμων προθεσμιών των αδειών ρουτίνας που εκκρεμούν, οι οποίες είναι απολύτως απαραίτητες για την επαναλειτουργία του έργου."

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την ανακοίνωση της Eldorado Gold