Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

#SKOURIES: ΤΟ ΓΑΡ ΤΗΣ ANTIGOLD ΠΑΡΑΦΡΟΣΥΝΗΣ ΓΕΝΝΑ ΑΛΗΘΕΙΕΣ... ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΣΕΣ!


Το antigold κύκλωμα ανέβασε στροφές τις τελευταίες ημέρες. Αιτία της πολυστροφότητας του είναι το προφανές. 

Πρέπει επιτέλους να εφαρμοστούν οι νομολογίες του Συμβουλίου της Επικρατείας, σ' ότι αφορά την εξέλιξη της μεταλλευτικής επένδυσης στη ΒΑ Χαλκιδική και εδώ ξεκινάει το "πρόβλημα αλλεργίας" για τους antigold με πιο πρόσφατο "κρούσμα" την υπογραφή της έγκρισης δόμησης από την πολεοδομία Αρναίας.

Που ακούστηκε να πρέπει να εφαρμοστούν νόμοι που ξεπερνούν τα αντιμεταλλευτικά διατάγματα τους; Υφίστανται εξουσιαστικό σοκ και παραληρούν.

Από τη μια ετοιμάζουν διαμαρτυρίες έξω από το γραφείο της κυβερνητικής βουλεύτριας, για να αξιοποιηθούν αυτές ως επικοινωνιακός μοχλός πίεσης προς την κυβέρνηση και από την άλλη ετοιμάζουν πορείες ανά την επικράτεια και στο μέσω αυτού του" ακτιβιστικού οργασμού" εκδίδουν ανακοινώσεις, όπου η παραφροσύνη, η αλαζονεία και οι μισές αλήθειες ξεχειλίζουν.

Πρώτο παράδειγμα, η ανακοίνωση του Δήμου Αριστοτέλη, όπου δημοσίως τα χώνει στην κυβέρνηση, επειδή μια υπηρεσία του (η πολεοδομία) αναγκάστηκε να εφαρμόσει το νόμο

με την υπογραφή της έγκρισης δόμησης, ενώ σε ιδιωτικές συναντήσεις στελεχών του δήμου με κατοίκους φημολογείται το:

 "Μην ανησυχείτε με την έγκριση δόμησης. Ο Σκουρλέτης θα τους καθυστερήσει. Θα τους βάλει να ξαναφτιάξουν τις Σκουριές από την αρχή, με την τροποποιητική που κατέθεσαν".

Η μεγάλη αλήθεια όμως, έστω και μιση, δεν μπορεί να κρυφτεί. Και είναι στο τέλος αυτής της ανακοίνωσης, όπου ο δήμος καλεί κάθε καρυδιάς συλλογικότητα και φορέα, απ όλη την Ελλάδα να ξαναστηρίξουν το ΣΥΡΙΖΑ, το "κίνημα" συγνώμη, το οποίο πλέον έχει ελάχιστο λαϊκό έρεισμα στη ΒΑ Χαλκιδική.

Το δεύτερο παράδειγμα μίξης αλαζονείας, παραφροσύνης και μισής αλήθειας, μας έρχεται από το συντονιστικό της Ιερισσού, που κι' αυτό με τη σειρά τα βάζει με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, επειδή μεταξύ άλλων:

"Η μεταλλευτική δραστηριότητα στη χώρα εξακολουθεί να ρυθμίζεται από αναχρονιστικούς νόμους, φωτογραφικές διατάξεις και έναν απαράδεκτο μεταλλευτικό κώδικα. Τα μεταλλευτικά σχέδια συνεχίζουν να αντιμετωπίζονται τμηματικά και κατακερματισμένα, με αποτέλεσμα τόσο η διοίκηση όσο και η δικαιοσύνη να μην είναι σε θέση να διαχειριστούν συνολικά ένα εξορυκτικό σχέδιο, αφήνοντας έτσι μεγάλα περιθώρια για, πολλών ειδών, διευκολύνσεις προς τους “επενδυτές”. Η κυβέρνηση επιλέγει να διαιωνίζει αυτήν την κατάσταση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Εδώ ισχύει απόλυτα η ρήση: "Σηκώθηκαν τα πόδια και χτυπούν το κεφάλι"

Αντί να δοξάζουν την αγαθή τύχη τους, που χάρη στον αναχρονιστικό τρόπο υλοποίησης των μεταλλευτικών σχεδίων της επένδυσης, ανά υποέργο και τεχνική άδεια, κάποιοι antigold:
  •  έχτισαν πολιτικές καριέρες, 
  • άλλοι απέκτησαν κοινωνική υπόσταση,
  •  κάποιοι άλλοι βρήκαν νόημα στην αδιάφορη προσωπική ζωή τους και λεφτά, 
και μιλάνε και από πάνω.... 

Ευτυχώς που στο παραμιλητό τους επάνω λένε και κάποιες αλήθειες, που τους ξεφεύγουν έξαιτίας της αλαζονείας και της παραφροσύνης που τους διακρίνει.

Στο μεταξύ η χώρα καταρρέει και αυτοί στο παράλληλο σύμπαν τους!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΒΑΛΑΤΕ. ΔΕΝ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΠΕΤΟΥΝ ΜΟΛΟΤΟΦ ΜΕΣΑ Σ' ΑΥΤΟ.ΑΛΛΟΙ ΛΟΓΟΙ ΤΟΥΣ ΒΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΜΟΛΟΤΟΦ ΣΤΟ ΧΕΡΙ. ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.

Ανώνυμος είπε...

Σαν δημοτες του δημου αριστοτελη που μας ενδιαφερει η αναπτυξη της περιοχης μας αλλα δεν εχουμε την τρελλα των ΑΝΤΙGOLD δηλωνουμε οτι δημος με τετοια ανακοινωση δεν μας εκφραζει θα κανουμε οτι ειναι δυνατον να μην γινει ο δημος ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ.

Ανώνυμος είπε...

Μακάρι να πρυτάνευε η λογική και να υπήρχε κάποιος νομικός σύμβουλος στον Δήμο Αριστοτέλη, όπως υπάρχει σε κάθε Καποδιστριακό Δήμο, ο οποίος θα τους υπενθύμιζε ότι οφείλουν να υπηρετούν ως δημοτικοί άρχοντες το σύνολο των δημοτών και όχι μια ομάδα ή σωματείο με ιδιοτελείς σκοπούς. Άλλωστε το 51,13% των εκλογών δεν αποτελεί τεκμήριο ότι εκπροσωπούν και καλά μέχρι και τον τελευταίο δημότη. Καλύτερα να ασχολούνται με τα καθημερινά, άλυτα προβλήματα του δήμου (καθαριότητα, παροχές υγείας, θέρμανση σχολείων, ασφάλεια οδικών δικτύων, μετακινήσεις μαθητών, κ.α.) για να αποδείξουν την χρησιμότητά τους και να αφήσουν τις πολιτικές αποφάσεις στην κυβέρνηση που στο κάτω-κάτω οι ίδιοι μας την φέρανε στην εξουσία. Αν δεν τους καλύπτει (η κυβέρνηση Τσίπρα) συμφωνούμε μαζί τους να προχωρήσουμε σε αλλαγές εδώ και τώρα.

ΟΒΕΛΙΞ ®