Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

#SKOURIES: ΟΤΑΝ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΑΥΓΗ" ΚΑΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ... ΠΛΗΝ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ


Πριν 1 1/2 χρόνο η εφημερίδα "Αυγή" από το μετερίζι της αξιωματικής αντιπολίτευσης έγραφε:

"Για συνθήκες «εργασιακής ζούγκλας» στην εταιρεία ..... με συνεχιζόμενες απολύσεις,  καταπάτηση εργασιακών δικαιωμάτων και πρωτοφανή  «πρωταθλήματα» επιβίωσης, κάνουν λόγο με ερώτησή τους προς τον υπουργό Εργασίας, 12 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως σημειώνουν, «σύμφωνα με τις καταγγελίες του σωματείου η επιχείρηση σχεδιάζει να προχωρήσει ακόμα περισσότερο τις αντεργατικές της πολιτικές, αντικαθιστώντας σταδιακά τους εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης με  4ωρους εργαζόμενους χωρίς συγκεκριμένο ωράριο και τόπο εργασίας, ώστε να μπορεί να τους χρησιμοποιεί όταν και όπου κρίνει η ίδια αδιαφορώντας για τις συνέπειες στην προσωπική και οικογενειακή τους ζωή».

Στην ερώτηση που υπογράφουν οι Δημ. Στρατούλης, Π. Λαφαζάνης, Π. Κουρουμπλής, Θ. Δρίτσας, Αλ. Μητρόπουλος, Ν. Βούτσης, Χρ. Καραγιαννίδης, Κ. Μπάρκας, Μ. Μπόλαρη, Γ. Σταθάς, Δ. Χαραλαμπίδου και Δημ. Τσουκαλάς, ζητούν να μάθουν τι ενέργειες έχει κάνει μέχρι σήμερα το υπουργείο και ΣΕΠΕ για την προστασία των εργαζομένων από τις «αντεργατικές πρακτικές της εταιρείας»



και σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί προκειμένου να «σταματήσει  η συνεχής και αυξανόμενη παραβίαση των εργασιακών  δικαιωμάτων στην εταιρεία, οι συνεχιζόμενες απολύσεις, η καταρράκωση της εργασιακής  αξιοπρέπειας των υπαλλήλων της με "πρωταθλήματα" επιβίωσης  και η  μετατροπή των  εργασιακών σχέσεων σε  ακραία ελαστικές μορφές απασχόλησης.".

Αυτο το ρεπορτάζ δημοσιεύτηκε στην "Αυγή" στις 18 Ιουλίου 2014. Ένα χρονικό διάστημα που σοβούσε ο πόλεμος εναντίον της μεταλλευτικής επένδυσης στη ΒΑ Χαλκιδική από το ΣΥΡΙΖΑ και τους... συμβούλους του, πριν την σημερινή κορύφωση του.

Ένα χρονικό διάστημα που η συγκεκριμένη εφημερίδα, όπως και άλλες της τότε αντιπολίτευσης και της νυν κυβέρνησης, συμμετείχαν στην εκστρατεία λάσπης και συκοφάντησης της επένδυσης και των εργαζομένων στα μεταλλεία.

Και απορεί κανείς... Τι κάνει πιο εργαζόμενους τους εργαζόμενους αυτής της επιχείρησης σε σχέση με τους μεταλλωρύχους για τους οποίους 12 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν επερώτηση στη βουλή για να το δημοσιεύσει η ΑΥΓΉ;

Κάποιος εξαιρετικά... αφελής μπορεί να πει. Εκείνοι οι εργαζόμενοι είχαν προβλήματα. Κατήγγειλαν απολύσεις, μαύρη εργασία και αντεργατικές πρακτικές της εταιρείας.

Οι μεταλλωρύχοι τέτοια προβλήματα δεν έχουν και ίσως γι' αυτό πρέπει να κλείσει η επένδυση για να έχουν...και να παρέμβει μετά σαν από μηχανής θεοί συριζαίοι βουλευτές και αντίστοιχα ΜΜΕ.

Μα έχουν κλείσει οι Σκουριές. 500 εργαζόμενοι βγήκαν στο δρόμο και κανείς από την υποτιθέμενη αριστερή εταίρο της συγκυβέρνησης δεν ευαισθητοποιείται. Αυτοί οι εργαζόμενοι δεν έχουν ψυχή; Η αντεργατική όσο και αντιεπενδυτική πολιτική της συγκυβέρνησης δεν έχει επιφέρει τραγικές επιπτώσεις στην καθημερινότητα τους; Δεν πρέπει κάποιος να ενδιαφερθεί και γι' αυτούς τους εργαζόμενους;

Μάλιστα τώρα τελευταία ακούμε με μεγάλη ευκολία βουλεύτριες και υπαλλήλους του ΣΥΡΙΖΑ να μιλούν υποτιμητικά για την μεταλλευτική εργασία και τους εργαζόμενους της. 

Τι έχει μεσολαβήσει και η αριστερά έπαψε να είναι αριστερά και συμπεριφέρεται τόσο αλλόκοτα και αδέξια απέναντι σε εργαζόμενους;

Ή γι' αυτού του είδους αριστερά οι εργαζόμενοι πρέπει να συνοδεύονται και με ανάλογα πιστοποιητικά κομματικών φρονημάτων;

Πολύ άχαρη σε κάθε περίπτωση αυτή η επιλεκτική ευαισθησία του ΣΥΡΙΖΑ και των στελεχών του.