Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Η ΑΠΟΘΕΩΣΗ TΗΣ ΤΥΦΛΗΣ ΒΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ANTIGOLD


Αν κάποιος διατηρεί τις αμφιβολίες και τις επιφυλάξεις του για το, αν είναι υψηλή η χαμηλή η ποιότητα των συνειδήσεων που καλλιεργoύνται στις τάξεις των ψευτοοικολόγων, γνωστότερων στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης ως "antigold" ή "#skouries", δεν έχει παρά να δει το βίντεο ντοκουμέντο που ακολουθεί από τους χθεσινούς τραμπουκισμούς στο εργοτάξιο των Σκουριών.

Είναι ένα βίντεο, που σοκάρει κατά την άποψη μας, καθώς δείχνει πως προωθείται η τυφλή βία και ο χουλιγκανισμός των γηπέδων από μορφώματα, που δήθεν προασπίζονται αξίες και ιδανικά.

Είναι ένα βίντεο, που δείχνει νεαρά παιδιά με "επιτυχημένη" πλύση εγκεφάλου να μετατρέπονται σε χρήσιμα εργαλεία άσκησης βίας και τραμπουκισμού, με "στόχο" στην προκειμένη περίπτωση το γκρέμισμα της περίφραξης ιδιωτικού χώρου, που είναι αδειοδοτημένο μεταλλείο.

Είναι ένα βίντεο, που εκτός όλων των άλλων σε κάνει να ανατριχιάζεις για την απάθεια της "κερκίδας" των μεγαλυτέρων, μπροστά στον σοβαρό κίνδυνο που διατρέχουν αυτά τα νεαρά άτομα να χτυπήσουν, είτε πέφτοντας από το φράχτη, είτε πέφτοντας αυτός επάνω τους μέχρι να τα επιβραβεύσουν για το " κατόρθωμα" τους.

Ίσως να πρόκειται για την συμπύκνωση της καλλιεργούμενης συνείδησης και διαπαιδαγώγησης που θέλει τους "antigold" να μην τους ενδιαφέρει " αν θα σπάσουν κεφάλια, αν θα μπεί κόσμος στη φυλακή, αν θα σκοτωθούν παιδιά, γιατί όλα αυτά μπαίνουν στην ιστορία ".

Θλίψη και μόνο θλίψη.... 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το σημείο στο βίντεο που αποτυπώνει τη διάνυση της απόσταση της απάθειας μέχρι την επιβράβευση των μεγαλυτέρων προς τους νεότερους ψευτοοικολόγους αρχίζει από το 2:25". και φτάνει μέχρι και το 6'.