Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣτΕ 223: "ΕΝΙΑΙΟ ΚΑΙ ΑΔΙΑΙΡΕΤΟ ΤΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ"


Ως γνωστόν, το Συμβούλιο. της Επικρατείας με την απόφαση 223/2016 κατέρριψε και την τελευταία παρελκυστική εφεύρεση του antigold κυκλώματος.

Η εν λόγω "εφεύρεση" ζητούσε την ακύρωση όλων των αδειών και των εγκρίσεων, που είχαν δοθεί από την πολιτεία, επειδή δήθεν δεν είχε προηγηθεί η κατάθεση επενδυτικού σχεδίου από την Ελληνικός Χρυσός.

Σ΄αυτή την απόφαση και πιο συγκεκριμένα στην τελευταία παράγραφο της σελίδας 14 και την πρώτη παράγραφο της σελίδας 15 σημειώνεται κάτι που το antigold κύκλωμα παραγνωρίζει σκοπίμως έτσι ώστε να επιτυγχάνεται η ποθούμενη χρονοκαθυστέρηση, που αποσκοπεί στην κόπωση και τον εκνευρισμό των επενδυτών.

Αναφέρεται λοιπόν ότι:



Δυστυχώς, αυτήν την παράμετρο που αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της σύμβασης που υπέγραψε η επενδύτρια εταιρεία με την πολιτεία δεν την έλαβε καθόλου υπόψη της η ηγεσία του ΥΠΕΝ, τόσο επί εποχής Λαφαζάνη, όσο και επί υπουργίας Σκουρλέτη.

Μάλιστα κατά την ηγεσία του υπουργείου, η απόφαση του περασμένου Αυγούστου του 2015, με την οποία μπήκε λουκέτο στις Σκουριές και στην Ολυμπιάδα, δεν επηρέαζε σημαντικά τη συνέχιση του επενδυτικού έργου, καθώς όπως υποστήριζζαν η απόφαση έβαζε στον πάγο μόνο το 40% (!!!) του έργου...

Να υπενθυμίσουμε, σε όσους δεν θυμούνται, πως ο Πάνος Σκουρλέτης τον περασμένο Αύγουστο προχώρησε σε αναστολή των τεχνικών αδειών των Σκουριών και μέρους της Ολυμπιάδας, επειδή δήθεν υπήρχε παράβαση των όρων των τεχνικών μελετών, κάτι που απέρριψε το ΣτΕ με τις αποφάσεις 219/2016, 221/2016 και 222/2016.

Μια επινόηση από τον μακρύ κατάλογο των γνωστών αερολογίων της αμφιλεγόμενης ΜΚΟ  "παρατηρητήριο μεταλλευτικών δραστηριοτήτων" και των συγκοινωνούντων δοχείων της, που δυστυχώς υιοθετήθηκε και από την ηγεσία του ΥΠΕΝ για να χρησιμοποιηθεί ως ψηφοθηρικό δέλεαρ ενόψει των εκλογών του περασμένου Σεπτέμβρη.

Πως όμως κατ' αυτόν τον τρόπο βοηθάς την οικονομία σου να ανακάμψει και την ανεργία να μειωθεί, όταν την μοναδική παραγωγική επένδυση στην χώρα την πολεμάς, κατ' αυτόν τον τρόπο, μόνο και μόνο για να κάνεις το χατήρι μιας μικρής μερίδας της εκλογικής πελατείας σου;

Ίσως ο δημόσιος τομέας να μπορεί να λειτουργεί υπολειτουργώντας, γιατί στην Ελλάδα έμαθε να επιβιώνει παρασιτικά. 

Στον ιδιωτικό τομέα δεν μπορείς να λειτουργήσεις έχοντας λουκέτο στο 40% της επιχείρησης σου . Αναγκαστικά κλείνεις... 

Ας ευχηθούμε να καταλάβουν κάποια στιγμή οι κυβερνώντες το μεγάλο λάθος τους και δεν θα το επαναλάβουν μόνο και μόνο για να ικανοποιήσουν τις ιδεολογικές εμμονές κι όχι μόνο των antigold.