Τρίτη, 22 Μαρτίου 2016

ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΙ ΠΡΟΣ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΑΡΝΑΙΑΣ: "ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΤΕ ΘΕΑΤΕΣ ΣΕ ΣΚΗΝΙΚΑ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ?"


Μετά τα όσα εξωφρενικά και επικίνδυνα έγιναν την Κυριακή από την ομάδα των 20 antigold "οικολόγων" στις Σκουριές, τα σωματεία εργαζομένων στα μεταλλεία Κασσάνδρας έστειλαν επιστολή διαμαρτυρίας στο δασαρχείο Αρναίας.

Στην επιστολή αυτή καταγγέλλεται η ασύδοτη δράση των γνωστών -  αγνώστων, οι οποίοι επί 7 περίπου ώρες έπαιζαν με τη  φωτιά που άναψαν για να ψήσουν τα κρέατα τους, τη στιγμή που έπνεαν πολύ ισχυροί άνεμοι στην ευρύτερη περιοχή του Κακάβου, ενώ δεν μπήκαν καν στη διαδικασία να τη σβήσουν αποχωρώντας από το σημείο.

Τέλος, οι εργαζόμενοι αναρωτιούνται το αυτονόητο... Ως πότε οι αρχές θα παραμένουν θεατές αυτών των ακατανόητων πράξεων βίας και καταστροφής;

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς το Δασαρχείο Αρναίας: Ανέστη Αναστασιάδη, Ελένη Λάμπου, Άγγελο Αυγολούπη

Αξιότιμοι κύριοι,

Εχθές το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στην περιοχή των Σκουριών ένα ακόμη φαινόμενο βανδαλισμού και φθοράς δημόσιας περιουσίας

Μια ομάδα «οικολόγων» έφτασαν έξω από τον εργοταξιακό χώρο το μεσημέρι. Άναψαν φωτιά, χρησιμοποιώντας τα στοιβαγμένα ξύλα και κατέληξαν να θέσουν σε κίνδυνο όλο το βουνό. -κάτι που αποδεικνύεται με φωτογραφίες που ανέβασαν οι ίδιοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης-.

Οι «γνωστοί-άγνωστοι» έδρασαν ανενόχλητοι, κατέστρεψαν το εκκλησάκι που βρίσκονταν στο σημείο και εγκατέλειψαν τη φωτιά αναμμένη, χωρίς κανέναν απολύτως έλεγχο, με το δυνατό αέρα να την ενισχύει!!!

Μια πράξη ιερόσυλη, μια πράξη ανευθυνότητας αλλά και μια πράξη παράνομη και επικίνδυνη!

Τρείς (3) τόνοι ξύλα –περιουσία του Δασαρχείου Αρναίας- κάηκαν και η γύρω δασική περιοχή κινδύνευσε.

Όσοι από εμάς βρίσκονταν στο χώρο, έσπευσαν να αποτρέψουν τα χειρότερα, υποστηρίζοντας την Πυροσβεστική Υπηρεσία και ευτυχώς τα καταφέραμε. Όμως, αυτό δεν αρκεί.

Απευθυνόμαστε λοιπόν, σε εσάς, καταγγέλλουμε το περιστατικό με κάθε λεπτομέρεια που είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε και σας καλούμε να «απαντήσετε» στα απαράδεκτα αυτά φαινόμενα και να αντιδράσετε σε αυτή την ασυδοσία.

Ως πότε θα παραμένουμε θεατές στα σκηνικά βίας και καταστροφής στην περιοχή μας; 


Με βαθιά ανησυχία,


Οι εργαζόμενοι των Μεταλλείων Κασσάνδρας