Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

ΠΟΛ ΡΑΪΤ: "ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ - ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ - ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ Ο ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ"


Επένδυση χρυσού στην ΒΑ Χαλκιδική χωρίς Σκουριές δεν γίνεται. Αυτό είναι το μήνυμα που έστειλε από τον Καναδά προς πάσα κατεύθυνση ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Eldorado Gold Πολ Ράιτ κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των πεπραγμένων της εταιρείας και τον απολογισμό των κερδών της για το 4ο τρίμηνο του 2015.

Ο κ. Ράιτ απευθυνόμενος σε μετόχους, επενδυτές και οικονομικούς αναλυτές εξήγησε μεταξύ άλλων πως ήταν απαραίτητη η έκδοση της άδειας εγκατάστασης ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού για το εργοστάσιο εμπλουτισμού της Ολυμπιάδας από του υπουργείο, ωστόσο όπως τόνισε "είμαστε εν αναμονή μιας σημαντικής άδειας για τις Σκουριές. Πρόκειται για μια τροποποιημένη τεχνική μελέτη. Ο συνδυασμός των δύο αδειών είναι απαραίτητος για τη συνέχιση του επενδυτικού μας έργου."

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Eldorado Gold ρωτήθηκε αρκετές φορές από εκπροσώπους χρηματοπιστωτικών οργανισμών για το έργο των Σκουριών και την στάση της Ελληνικής κυβέρνησης. 

Από την πλευρά του ο Πολ Ράιτ επισήμανε πως οι σχέσεις της Ελληνικής κυβέρνησης και της εταιρείας έχουν σημειώσει μια εποικοδομητική πρόοδο το τελευταίο χρονικό διάστημα προσθέτοντας ότι για να συνεχιστεί η ροή επενδυτικών κεφαλαίων προς την Ελλάδα απαραίτητη προϋπόθεση είναι να εδραιωθεί ένα πνεύμα αμοιβαίας διάθεσης για συνεργασία ανάμεσα στις δυο πλευρές. 

Αξίζει να σημειωθεί πως στην αρχή της παρουσίασης ο Πολ Ράιτ τόνισε πως για το 2015 δεν υπήρχαν θανατηφόρα δυστυχήματα στα εργοτάξια της Eldorado, ενώ εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη για τον χαμό του εργαζόμενου στο μεταλλείο των Μαύρων Πετρών στις 29 Φεβρουαρίου.

Ολόκληρη την παρουσίαση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Eldorado Gold μπορείτε να την διαβάσετε πατώντας κλικ εδώ.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Βαρέθηκα να διαβΆζω ισολογισμούς της Eldorado. Έναν ισολογισμό του συντονιστικού της Ιερισσού και του παρατηρητηρίου μεταλλευτικών δραστηριοτήτων θα δούμε δημοσιευμένο; Τι απαγορεύεται; Ποιός το απαγορεύει; Μα κυβέρνηση θέλει να καταπολεμήσει τη διαφθορά. Έχει ψωμάκι αυτή η ιστορία.