Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΣΤΟ ΜΕΤΑΛΛΕΙΟ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΕΝ


Ικανοποίηση προκάλεσε στην Ελληνικός Χρυσός ή χορήγηση άδειας εγκατάστασης ηλεκτρολογικού εξοπλισμού στο εργοστάσιο εμπλουτισμού της Ολυμπιάδας από το ΥΠΕΝ.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση μ' αυτή την άδεια εξασφαλίζεται η δυνατότητα κατεργασίας του μεταλλεύματος, που θα παραχθεί το πρώτο τρίμηνο του 2017 στο ανακατασκευασμένο εργοστάσιο εμπλουτισμού της Ολυμπιάδας.

Ακολουθεί η ανακοίνωση.

Αθήνα, 22 Μαρτίου 2016,

Το γραφείο τύπου της «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ» μετά από ερωτήσεις δημοσιογράφων δηλώνει τα εξής:

"Η «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ» εκφράζει την ικανοποίησή της για την  ολοκλήρωση της έκδοσης από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας των αδειών ρουτίνας που βρίσκονταν σε εκκρεμότητα για το έργο της Ολυμπιάδας.


Σύμφωνα με τις δημόσιες δεσμεύσεις  της εταιρείας μας, το έργο μπορεί πλέον να συνεχιστεί κανονικά, έτσι ώστε από το πρώτο τρίμηνο του 2017, το μετάλλευμα (385.000 τόνων περίπου ετησίως) που θα παράγεται από το συγκεκριμένο μεταλλείο να κατεργάζεται στο ανακατασκευασμένο εργοστάσιο της Ολυμπιάδας.

Η «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ» διαβεβαιώνει για μια ακόμη φορά την αταλάντευτη προσήλωσή της στη συνέχιση και την ολοκλήρωση της επένδυσης στη Χαλκιδική."


1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εν τέλει, σε ένα τόσο αβέβαιο εργασιακό παρόν και ακόμη περισσότερο αβέβαιο μέλλον, θα πρέπει να κάνουμε λόγο για ‘ατυχείς’ οικονομικοκοινωνικές συνθήκες-συγκυρίες ή μάλλον για τονωτική ανάδειξη του δικαιώματος του ανθρώπου στην εργασία. (άρθρο 22, παράγραφος 1 του Συντάγματος). Φθάσαμε στο να θεωρούμε επιτυχία το αυτονόητο γεγονός έκδοσης των διαδοχικών αδειών ρουτίνας, που σε οποιαδήποτε άλλη, μη συριζική πολιτεία, θα είχε ολοκληρωθεί σε χρόνο dt. Ο κύκλος εργασιών της αδειοδοτηθείσης πλέον επένδυσης προσδίδει μια τεράστια δυναμική στην περιοχή και παράλληλα τονώνει το ηθικό των ταλαιπωρημένων συμπολιτών μας. Απ’ότι φαίνεται η φράση του Τρ.Αλεξιάδη «τελείωσαν τα άσχημα, έρχονται τα χειρότερα...» στην Χαλκιδική δεν πρόκειται να βρει πεδίο εφαρμογής, όσο και να συσκέπτονται ρεβανσιστικά ενεργώντας η τοπική Ν.Ε. του σύριζα, παρέα με τον δήμαρχο Αριστοτέλη.

ΟΒΕΛΙΞ ®