Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Π. ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: "Η ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΠΛΗΡΟΥΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ"


Ο υπουργός περιβάλλοντος και ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης έδωσε συνέντευξη εφ΄όλης της επικαιρότητας στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM 95,5.

Μεταξύ αυτών των ζητημάτων ήταν και η άδεια που δόθηκε χθες από το ΥΠΕΝ στην Ελληνικός Χρυσός για την εγκατάσταση του ηλεκτρολογικού εξοπλισμού στο εργοστάσιο εμπλουτισμού της Ολυμπιάδας.

Ο Πάνος Σκουρλέτης είπε πως η άδεια αυτή δόθηκε επειδή πληρούσε όλες τις προϋποθέσεις της νομιμότητας, ενώ παράλληλα τόνισε πως οι υπηρεσίες του ΥΠΕΝ συνεχίζουν να λειτουργούν με γνώμονα την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος και του περιβάλλοντος.

Η δήλωση του έχει ως εξής: 

«Η χθεσινή έγκριση μιας μελέτης που είχε υποβληθεί, δε σημαίνει σε καμιά περίπτωση ότι με διαφορετικό τρόπο κάνει τώρα το υπουργείο τη δουλειά του απ’ ότι την έκανε πριν από ένα μήνα, πριν από δύο ή πριν από πέντε.

 Εμείς κινούμαστε με βάση αυτά που έχουμε πει, τη νομιμότητα, το δημόσιο συμφέρον και την προστασία του Περιβάλλοντος. Η χθεσινή άδεια αφορά ένα εργοστάσιο εμπλουτισμού στην Ολυμπιάδα, όχι στις Σκουριές. 

Η Ολυμπιάδα είναι ένα παλιό μεταλλείο, το οποίο υπήρχε χρόνια, αρκετές δεκαετίες και δόθηκε αυτή η άδεια γιατί πληρούσε πράγματι όλες εκείνες τις προϋποθέσεις της νομιμότητας.

Εκκρεμούν και άλλες άδειες για έγκριση. Από εκεί και ύστερα επαναλαμβάνω ότι ο γνώμονας, με τον οποίο εμείς είμαστε τοποθετημένοι  σε αυτή την συγκεκριμένη επένδυση, είναι γνωστός και βάση αυτού κινούμαστε.»

Οι δηλώσεις του υπουργού έχουν δημοσιευτεί αναλυτικά στην σελίδα του ypeka


1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς χάθηκε πολύτιμος χρόνος και αντίστοιχο νόμιμο και φορολογημένο χρήμα για μια πολύ καθαρή επένδυση. Επίσης έχουν χαθεί άπειρες εργατοώρες στους υπαλλήλους της επιθεώρησης μεταλλείων, της πολεοδομίας και της αστυνομίας για τις μούφες καταγγελίες των antigold.