Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΝΑ ΧΑΡΑΖΕΙ "ΚΟΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ" ΜΕ ΜΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ?


Μπορεί να πέρασε στα ψιλά, ωστόσο όσες φορές και να διαβάσουμε την ανακοίνωση της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής, αδυνατούμε να καταναλώσουμε αυτό που γράφτηκε για τη συνάντηση που είχε κλιμάκιο στελεχών του κόμματος με το δήμαρχο Αριστοτέλη Γιώργο Ζουμπά την περασμένη Παρασκευή 18 Μαρτίου.

Σύμφωνα με την κομματική ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων το εξής: 

"Στην συζήτηση έγινε εκτενής ενημέρωση από τον δήμαρχο, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος Αριστοτέλη ενώ από την μεριά των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ θίχτηκαν: ο ρόλος της Τ.Α. στο προσφυγικό, η διηπειρωτική (Η.Π.Α. – ΕΕ) Εμπορική συμφωνία TTIP  και τα προβλήματα που θα δημιουργήσει στους δήμους αν εφαρμοστεί, η δυνατότητα αξιοποίησης από τους δήμους των αναπτυξιακών προγραμμάτων και ο ρόλος των ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. στην οικονομική και παραγωγική ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών.

Ιδιαίτερη αναφορά και ανταλλαγή απόψεων – προτάσεων, έγινε για το κεφαλαιώδες ζήτημα της ματαίωσης της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές και συμφωνήθηκαν συγκεκριμένα βήματα που θα κάνουν από κοινού, τόσο η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής, όσο και ο δήμος Αριστοτέλη."


Είναι δυνατόν ένας ολόκληρος δήμος να χαράζει κοινή πορεία με μια κομματική οργάνωση; 

Μια φυσιολογική δημοτική αρχή, η οποιαδήποτε δημοτική αρχή, εκλέγεται για να υπηρετήσει τα συμφέροντα και τις ανάγκες των δημοτών της και όχι τα συμφέροντα μιας κομματικής οργάνωσης ανεξαρτήτου χρώματος και ιδεολογίας. 

Νομίζουμε ότι αυτή "η κοινή πορεία" αντιβαίνει τους κανόνες μιας χρηστής διοίκησης, όχι μόνο για το ζήτημα της εξόρυξης χρυσού, αλλά για οποιαδήποτε ζήτημα.

Εδώ όμως ο ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής από την χαρά του για τον "κοινό βηματισμό" με το δήμο, ούτε τα προσχήματα δε κράτησε...

Ο Δήμος από την πλευρά κοντεύει να κλείσει εβδομάδα και δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει προς τους δημότες του από τι συνίσταται αυτός ο "κοινός βηματισμός" με την κομματική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής.

Τι περιμένει;






1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο δήμος θέλει να έχει καλή συνεργασία με ΜΚΟ. Ο ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής είναι ΜΚΟ. Αμφιβάλλει κανείς;