Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

ΘΕΤΙΚΑ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Φωτογραφία από παραλία του νησιού της Αμμουλιανής

Το μεταναστευτικό ζήτημα που ταλανίζει εδώ και ένα χρόνο την χώρα, δεν δείχνει να ανακόπτει τον ανοδικό τουριστικό ρεύμα που καταγράφεται μέσω των κρατήσεων σε Χαλκιδική, Κρήτη και Ιόνιο.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην εφημερίδα "Αγορά" η διευθύντρια μάρκετινγκ του Προ αθωνικού Οργανισμού Τουρισμού Μαρία Πάππα ήδη τα ποσοστά προκρατήσεων είναι αυξημένα κατά 15% από χώρες της Βαλκανικής χερσονήσου, όπως η Βουλγαρία, η Ρουμανία και η Σερβία, ενώ πολύ δυνατά στο παιχνίδι έχει μπει και η Τουρκία.

Παράλληλα, όπως τόνισε η κ. Πάππα πολύ θετικά είναι τα μηνύματα από την Κεντρική και την Βόρεια Ευρώπη για τα προγράμματα που ξεκινούν στο τμήμα της ΒΑ Χαλκιδικής και αφορούν πολιτιστικές και περιπατητικές περιηγήσεις. 

Εν αναμονή εξελίξεων βρίσκεται και η Ρωσική αγορά. Εξελίξεις που αναμένεται να συγκεκριμενοποιηθούν από αυτή την εβδομάδα και έπειτα, καθώς στελέχη του Προ αθωνικού Οργανισμού Τουρισμού θα βρεθούν στη Μόσχα για μια σειρά συναντήσεων με Ρώσους tour operator. 

Όπως επισημαίνει στο ίδιο δημοσίευμα ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) Ανδρέας Ανδρεάδης η χώρα μας μπορεί να επιτύχει φέτος νέο ρεκόρ με 25.000.000 αφίξεις σε σχέση με τις 23.500.000, που σημειώθηκε το 2015.


Παραλία Ζεπκο Ολυμπιάδα

Βασική προϋπόθεση επίτευξης αυτού του στόχου κατά τον κ. Ανδρέαδη είναι να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του προγράμματος έως το τέλος Απριλίου. 

Ακολουθεί το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας "ΑΓΟΡΑ"