Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

#SKOURIES: Η ANTIGOLD "ΑΝΑΠΤΥΞΗ" ΕΡΧΕΤΑΙ ΔΕΙΛΑ - ΔΕΙΛΑ...


Από τις... 50.000 θέσεις εργασίας στον τουρισμό της ΒΑ Χαλκιδικής, έτσι όπως αυτές έχουν υπολογιστεί από το antigold κύκλωμα, προέκυψαν όπως φαίνεται και επιπλέον 46 θέσεις εργασίας, τις οποίες θα προσφέρει ο Δήμος Αριστοτέλη σε κατοίκους του Δήμου την προσεχή Παρασκευή στην Ιερισσό στο πλαίσιο της δράσης "Ημέρες Καριέρας".

Σε τέτοιες εποχές δεν μπορείς να υποτιμάς καμία θέση εργασίας, παρά τις όποιες ιδιαιτερότητες, αν όχι παθογένειες, εμφανίζει ο τουριστικός κλάδος στην χώρα μας.

Και φυσικά αναφερόμαστε στις συνθήκες εργασίας, που επικρατούν και οι οποίες είναι γνωστό πως δεν είναι και οι καλύτερες.

Ευτυχώς που γι' αυτές τις 46 θέσεις και τις υπόλοιπες... 50.000 θέσεις εργασίας στην ΒΑ Χαλκιδική, (όπως ισχυρίζονται οι antigold ότι υπάρχουν σε δήμο με πληθυσμό 18.500), που η κυβερνητική βουλεύτρια Κατερίνα Ιγγλέζη κατέθεσε επερώτηση μαζί με άλλους 32 κυβερνητικούς συναδέλφους της  προς τον υπουργό εργασίας Γ. Κατρούγκαλο για την επιδείνωση των συνθηκών εργασίας στον τουρισμό.

Αν μη τι άλλο, κάτι θετικό θα προκύψει απ' αυτή την κίνηση. Για τον τουρισμό πάντα και κατ΄επέκταση για την πάταξη του εφιάλτη της ανεργίας, που συνεχίζει να κυνηγάει όμως τους 1.300 εναπομείναντες εργαζόμενους στα μεταλλεία Κασσάνδρας μετά το πάγωμα των εργασιών στις Σκουριές.

Δυστυχώς, αυτές οι θέσεις εργασίας στα μεταλλεία, δεν εκτιμώνται, όπως θα έπρεπε, από την δημοτική αρχή, που υποτίθεται ο συνδυασμός της εκλέχτηκε για να ενώσει την κοινωνία και να φέρει παράλληλα και την πολυδιάστατη ανάπτυξη στην περιοχή.

Ο εφιάλτης της ανεργίας, ως φαίνεται δεν απασχολεί και ιδιαίτερα τον Δήμαρχο Αριστοτέλη, ο οποίος συνεχίζει να επισκέπτεται άλλους δήμους, με σκοπό να πείσει ομολόγουςτου να συμμετέχουν σε κοινές δράσεις ενάντια στην επένδυση.

Πέρα από την όποια κατάληξη της ενωτικής, αν μη τι άλλο, προσπάθειας του Γιώργου Ζουμπά, ελπίζουμε εκτός από τις 46 θέσεις στις ημέρες καριέρας, να υπάρχουν εύκαιρες ακόμη 1.300 θέσεις στον τουρισμό της περιοχής μας,  έτσι ώστε, αν παραστεί έκτακτη ανάγκη από το κλείσιμο που ονειρεύεται στα μεταλλεία, να απορροφηθεί ο κόσμος που θα μείνει χωρίς εργασία.

Τι 50.000, τι 51.346 θέσεις εργασίας

Ήδη υπάρχουν 700 άνεργοι από τα μεταλλεία. Πόσοι να πρωτοδουλέψουν στην καλλιέργεια κλωστικής κάνναβης και στην παραγωγή κίτρινων φασολακίων;

Οι σερβιτόροι έχουν τα πρωτεία
στις "ημέρες καριέρας" του Δήμου μας.



1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα antigold παπαγαλάκια έχουν επιδοθεί τελευταία σε έναν άνευ προηγουμένου καταστροφικό αγώνα μελλοντολογίας για τις τελευταίες εξελίξεις αδειοδοτήσεων της επένδυσης. Σε μια Ελλάδα που τα ΠΑΝΤΑ έχουν καταρρεύσει, εξακολουθούν με την στενόμυαλη λογική τους να προσδοκούν σφόδρα την προσαύξηση της λίστας ανεργίας κατά 1346 συγχωριανών τους. Ποιος τους είπε ότι είναι δεδομένη η όποια μισθοδοσία τους. Ίσως και να ικανοποιούνται με την προτεινόμενη ανασφάλιστη ξενοδοχειακή εργασία των 20 ευρώ. Πότε θα αντιληφθούν ότι τα πάντα είναι αλληλένδετα και η δική τους ευτυχία δεν αποτελεί τεκμήριο δυστυχίας για τους υπολοίπους συνανθρώπους τους. Τώρα εάν η σοβαρότητα εξαντλείται με σενάρια εξόδου από την κρίση με την καλλιέργεια από πλευράς ανέργων με κίτρινα φασολάκια, αγγουράκια, κανναβούρι κλπ μάλλον η κοροϊδία πρέπει να τους επιστραφεί στο ακέραιο.

ΟΒΕΛΙΞ®