Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

ΤΑ ΟΡΝΕΑ ΤΟΥ "SOS ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ" ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΣΠΕΚΟΥΛΑ ΜΕ ΝΕΚΡΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ…


Επάνω στην πολιτική δολοφονία της Berta Cáceres συνέχισαν το αγαπημένο τους σπορ «σπεκουλάρω με νεκρούς ανθρώπους» οι σύντροφοι του SOS Χαλκιδική…

Διαβάστε πως συνδέεται η με χαρακτηριστική ευκολία, η Ονδούρα και οι αγώνες της Cáceres για αναγνώριση των ιθαγενών της Ονδούρας, με την Ελλάδα, την Eldorado Gold και την Χαλκιδική!!! 

Η σπέκουλα ως τέχνη…

«Η είδηση ότι βρέθηκε νεκρή με δυο σφαίρες στο κεφάλι η Berta Cáceres – ηγέτιδα του Συμβουλίου Ιθαγενών της Ονδούρα – από εισβολείς στο σπίτι της χτύπησε γνώριμη και συνάμα λυπηρή χορδή στις καρδιές μας εδώ στη Χαλκιδική. 

Γνώριμη, γιατί ο τόπος μας έχει δεχτεί ακραία καταστολή και βίαιη εισβολή στα σπίτια αγωνιστών στον μακρόχρονο αγώνα μας ενάντια στα εξορυκτικά σχέδια της Eldorado Gold.

Λυπηρή, γιατί συνειδητοποιούμε ότι οι δυνάμεις της καταστροφής και του θανάτου δεν διστάζουν να θυσιάσουν ανθρώπους στη λύσσα που ονομάζεται «ανάπτυξη». 

Επενδύσεις με κάθε κόστος στην Ελλάδα, στην Ονδούρα και σε μύρια όσους τόπους θυσιάζονται ανά τον πλανήτη αυτή τη στιγμή. Απέναντι σ’ αυτή τη λογική αγωνιζόμαστε. 

Μπορεί να διαφέρει η ακρότητα με την οποία αντιμετωπιζόμαστε -ανάλογα σε ποια ήπειρο του πλανήτη ζούμε – όμως το μήνυμα των πολυεθνικών και των πολιτικών που υπηρετούν τα συμφέροντα τους είναι κοινό για όλους: όποιος στέκεται στο δρόμο μας θα βρει τραγικό τέλος.»!!!

Το νού σας λοιπόν, διότι –κατά το SOS Χαλκιδική–, όπου νά 'ναι θα αρχίσει το κυνήγι τον antigold από την «πολυεθνική» Ελληνικός Χρυσός, επειδή αντιτίθενται στα σχέδιά της… 

Η απόλυτη αντιστροφή της πραγματικότητας. Οι antigold σε ρόλο θύματος!!! Το ακούσαμε κι αυτό…

Αναδημοσίευση από metalleiachalkidikis