Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟΥ Μ. ΠΑΝΑΓΙΑΣ: "ΔΕΝ ΕΓΡΑΨΕ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ"


Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου της Μ. Παναγίας σε ανακοίνωση του ξεκαθαρίζει, ότι η μαθήτρια που έγραψε την έκθεση με antigold ανακρίβειες για τις Σκουριές και δημοσιεύτηκε στο twitter δεν ανήκει στο δυναμικό του σχολείου.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται, πως το δημοτικό σχολείο της Μ. Παναγίας έχει να εκδώσει εφημερίδα εδώ και 10 χρόνια.

Επιπλέον, από την ανακοίνωση προκύπτει ότι ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου της Μ. Παναγίας έκανε έρευνα επί του θέματος και βρήκε πως αυτή η έκθεση ανήκει σε μαθήτρια, που πηγαίνει σε δημοτικό σχολείο της Θεσσαλονίκης
.
Αξίζουν συγχαρητήρια στο σύλλογο που κινητοποιήθηκε άμεσα και κατ' αυτόν τον τρόπο για να κλείσει το ζήτημα που προέκυψε αρχικά από το antigold τιτίβισμα στο twitter και έπειτα τον σχολιασμό του στο blog μας.

Σε ότι μας αφορά θα θέλαμε να ζητήσουμε μια ειλικρινή συγνώμη. Πιστεύουμε ότι είναι απολύτως εύληπτα τα κίνητρα μας. Τα παιδιά μας πρέπει να μένουν έξω απ' αυτές τις καταστάσεις

Ευχόμαστε ο σύλλογος να εισέπραξε και μια ανάλογη συγνώμη και από τον πολέμιο της μεταλλευτικής δραστηριότητας, που έπαιξε μ' αυτό το ζήτημα χρησιμοποιώντας ένα παιδί και το χωριό της Μ. Παναγίας.

Υπάρχει φιλότιμο; Η εμπειρία μας έχει διδάξει ότι ο στενός πυρήνας των πολέμιων της μεταλλευτικής δεν έχει ούτε φιλότιμο, ούτε σεβασμό. Αν το είχαν, δεν θα χρησιμοποιούσαν τα παιδιά ως "αναλώσιμη ύλη" στον... αγώνα τους. Μακάρι να διαψευστούμε στην προκειμένη περίπτωση.

Τα όσα σχολιάσαμε χθες για τη στάση, που κατά τη γνώμη μας, πρέπει να κρατήσει η διδασκαλική κοινότητα σ' αυτό το θέμα δεν αλλάζουν, επειδή η μαθήτρια φοιτά σε σχολείο της Θεσσαλονίκης.

Το θέμα πρέπει να απασχολήσει την διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Θεσσαλονίκη

Αυτό το ντροπιαστικό κατάντημα με τις πρακτικές χειραγώγησης των antigold ακόμη και σε παιδικές ηλικίες πρέπει να σταματήσει. 

Επιτέλους....

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κανονικά ο σύλλογος θα έπρεπε να στείλει και ένα μήνυμα σε όσους επιτήδειους (και από τη μια και από την άλλη πλευρά) προσπαθήσουν να χρησιμοποιήσουν τα παιδιά μας. Δεν το έκανε και προβληματίζει αυτή η στάση. Ποιόν φοβήθηκαν τον Μητροφάνη, ή το Ζουμπά;