Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

ΜΙΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΤΗΣ ΜΕΓ. ΠΑΝΑΓΙΑΣ


Μετά την ανάρτηση που κάναμε την περασμένη Παρασκευή αναφορικά με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου της Μεγ. Παναγίας για την έκθεση παραπληροφορημένης μαθήτριας για τις Σκουριές, που δημοσιεύτηκε στο twitter από πολέμιο της μεταλλευτικής, αλλά δεν ανήκει στο δυναμικό του σχολείου, επανερχόμαστε για να λυθούν, αν γίνεται, κάποιες παρεξηγήσεις.

Μαθαίνουμε ότι το σχόλιο που κάναμε έπειτα από το σχετικό tweet έχει προκαλέσει αναστάτωση στους κόλπους της εκπαιδευτικής κοινότητας, την οποία κάποιοι παροτρύνουν να κινηθεί και νομικά εναντίον μας.

Ανεξάρτητα από το αν θα συμβεί αυτό, αντιλαμβανόμαστε ότι οι εκπαιδευτικοί της Μεγ. Παναγίας έχουν να διαχειριστούν εξαιρετικά δύσκολες ισορροπίες, καθώς κάποιοι καλοθελητές επιδιώκουν κλιμάκωση της έντασης ακόμη και μέσα στη σχολική κοινότητα με αφορμή τα μεταλλεία.

Γι’ αυτό και μόνο το λόγο τους αξίζει από εμάς μια μεγάλη συγνώμη, όπως ζητήσαμε και από τους γονείς. Εξυπακούεται πως από τη στιγμή που η μαθήτρια δεν ανήκει στο δυναμικό του σχολείου, τίποτα από το σχόλιο που κάναμε δεν αφορά το εκπαιδευτικό προσωπικό.

Έχουμε ήδη εξηγήσει στην ανάρτηση που αφορούσε τους γονείς, πως τα κίνητρα του σχολίου που κάναμε αφορούν αποκλειστικά και μόνο το πως θα μείνουν τα παιδιά μας μακριά από τις εντάσεις των μεγάλων με αφορμή το μεταλλευτικό ζήτημα.

Νομίζουμε ότι αυτός ο σκοπός ταυτίζεται και με την ουσία της διαρκούς προσπάθειας, που καταβάλουν καθημερινά και οι δάσκαλοι της Μεγ. Παναγίας.

Από εκεί και πέρα θα ξαναευχηθούμε μια ανάλογη συγνώμη να δοθεί προς τους δασκάλους και τους γονείς και από τον συντάκτη του tweet, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να φιμωθεί για την άποψη που έχει, όπως αντίστοιχα, κάποιοι επιχειρούν να επιβάλλουν σε εμάς.