Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

ΟΡΥΚΤΟΛΟΓΟΣ ΑΠΘ: "ΑΜΙΑΝΤΟΣ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ? ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ"

Φώτο από τις μέχρι πρότινος εργασίες προσπέλασης
και ανάπτυξης υπόγειου μεταλλείου στις Σκουριές

Ο επίκουρος καθηγητής Ορυκτολογίας του ΑΠΘ Βασίλης Μέλφος έτυχε να διαβάσει ένα δημοσίευμα, στο οποίο γίνεται αναφορά για την ύπαρξη αμιάντου στις Σκουριές.

Αυτά που διάβασε, όπως φάνηκε, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του και γι' αυτό το λόγο σε ανάρτηση στην προσωπική σελίδα του στο f/b υποστηρίζει ότι τα όσα γράφει το δημοσίευμα δεν έχουν κανένα επιστημονικό υπόβαθρο, αφού ο τρεμολίτης που υπάρχει στις Σκουριές δεν είναι σ' όλες τις περιπτώσεις αμίαντος, ενώ τα ποσοστά του είναι ιδιαιτέρως χαμηλά και ακίνδυνα για εργαζόμενους και κατοίκους της περιοχής.

Ακολουθεί η ιδιαιτέρως καυστική ανάρτηση του Βασίλη Μέλφου και ο σύνδεσμος του επίμαχου δημοσιεύματος που την προκάλεσε.

"‪#‎Skouries# Αμίαντος στις Σκουριές; Δεν υπάρχει!! 

Ο τρεμολίτης δεν είναι σε όλες περιπτώσεις αμίαντος και τα ποσοστά του είναι εξαιρετικά χαμηλά στα πετρώματα στις Σκουριές για να προκληθούν βλάβες στους εργαζόμενους και στους πολίτες. 

Τρεμολίτης όπως και χρυσοτίλης υπάρχουν σε πολλά διακοσμητικά πετρώματα, σε ποσοστά πολύ μικρά όπως και στις Σκουριές, και κατά περιπτώσεις ακόμη μεγαλύτερα!

 Ας βγουν οι "ειδικοί" και να πουν σταματήστε την εξόρυξή τους. Αν τολμούν!!! 

Το άρθρο που επισυνάπτω γράφει απίστευτες βλακείες, και παρουσιάζει τα πράγματα διαστρεβλωμένα και κυρίως χωρίς επιστημονικό υπόβαθρο. 

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΟΚΚΙΝΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΦΑΣΙΣΜΟ." 


1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εκεί ακριβώς πρέπει να εστιάσουμε όλοι όσοι ζούμε και εργαζόμαστε εδώ.
Στην υποκρισία των μισθοφόρων οικολάγνων που έχουν ενδυθεί τον οικολογικό μανδύα για να κρύψουν τα όποια συμφέροντα υπηρετούν.
Είναι ντροπή για τους ντόπιους να αφήνουν τους κάθε λογής τσαρλατάνους να παίζουν με τις τύχες του τόπου τους.
Είναι ντροπή και έγκλημα που υπάρχει ακόμη μέρος της κοινής γνώμης συνταυτίζεται με τους υποκριτές οικοκάπηλους την ώρα που οι πραγματικοί φίλοι του περιβάλλοντος σιωπούν!
Είναι καιρός όλα αυτά να αλλάξουν και ο καθένας μας ξεχωριστά με ότι μέσο διαθέτει να αντιμάχεται στην υποκρισία των δήθεν πολέμιων των μεταλλείων.
Θα συμφωνήσω με τον επίλογο του καθηγητή Μέλφου. ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΚΚΙΝΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΦΑΣΙΣΜΟ. ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΕΜΑΣ.