Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

ΑΦΑΝΤΟΥ ΡΟΔΟΣ- ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ: ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ….


Η επένδυση στην περιοχή Αφάντου Ρόδου έχει χαρακτηριστεί ως προαπαιτούμενο για την αξιολόγηση του Κουαρτέτου, αλλά ο Υπουργός Πολιτισμού κος Μπαλτάς αναοριοθέτησε την αρχαιολογική ζώνη από τα 200 στρέμματα στα 10.000 στρέμματα (!!!), όταν η Αρχαία Ολυμπία είναι μόλις 6.500 στρέμματα.

Πράξη καταστροφική με πολυεπίπεδες επιπτώσεις όχι μόνο για το νησί της Ρόδου, αλλά, γενικότερα, για ολόκληρη την χώρα, χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος την απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού, η οποία ουσιαστικά ματαιώνει την εν εξελίξει διαδικασία αξιοποίησης της περιοχής.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ελληνοαμερικανός επενδυτής Μερκούριος «Μάικ» Αγγελιάδης είχε χρηματοδοτήσει με 1 εκ. ευρώ την εκπόνηση μελέτης για μια πρότυπη αξιοποίηση του Γκολφ Αφάντου. 

Η επένδυση που οραματίζεται ο κ. Αγγελιάδης είναι της τάξης των 400-500 εκ. ευρώ και περιελάμβανε τη δημιουργία σύγχρονων τουριστικών εγκαταστάσεων, μονάδων αποκατάστασης ασθενών με χρόνιες παθήσεις, πλήρη αναδιαμόρφωση και ανακαίνιση του γκολφ κ.λπ.

Σας θυμίζει τίποτα αυτή η τακτική… «της τρικλοποδιάς»; Ασφαλώς… Τους χειρισμούς της κυβέρνησης στην επένδυση της Χαλκιδικής, όπου ενώ όλα κυλούσαν κανονικά, κάποιοι στην κυβέρνηση θυμήθηκαν πως η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός «παρανομεί»!!! 

Αποτέλεσμα; Η εταιρεία δικαιώθηκε στα δικαστήρια, χάθηκαν πολύτιμοι μήνες δουλειάς, και η φήμη της Ελλάδας ως επενδυτικός προορισμός καταβαραθρώθηκε…

Κάτι τέτοιο πάει να γίνει και στη Ρόδο, αφού ήδη ο επενδυτής απειλεί να προσφύγει στη δικαιοσύνη. 

Πάντως, μετά τον θόρυβο στον τύπο, υπήρξε μερική αναδίπλωση της κυβέρνησης, με ανακοίνωση του ΥΠΠΟ, η οποία κάνει λόγο για υποχρέωση της ελληνικής Πολιτείας να διαφυλάξει την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας, διευκρινίζοντας πως «η κήρυξη του εν λόγω αρχαιολογικού χώρου σε καμία περίπτωση δεν στοχεύει στην ακύρωση του επενδυτικού προγράμματος του ΤΑΙΠΕΔ, αντιθέτως βελτιώνει το θεσμικό πλαίσιο της τουριστικής ανάπτυξης στην περιοχή».

Απομένει να μας το αποδείξει…

Αναδημοσίευση από metalleiachalkidikis

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτή η κυβέρνηση έφερε δεινά και θα φερει ακόμη μεγαλύτερα γιατί από το 74 και μετά εμείς οι Έλληνες τρώμε σανό.