Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Π. ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: "ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣτΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ "ΑΛΑ ΚΑΡΤ" ΑΛΛΟΥ ΝΑ ΤΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΤΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ"


Ο υπουργός περιβάλλοντος και ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης έδωσε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό REAL FM 97.8 και την δημοσιογράφο Κάτια Μακρή, Μίλησε για όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας και φυσικά και για το ζήτημα της μεταλλευτικής επένδυσης στη ΒΑ Χαλκιδική.

Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν παρεκκλίνει από το τρίπτυχο της, που είναι η υπεράσπιση της νομιμότητας, του δημοσίου συμφέροντος και του περιβάλλοντος, τονίζοντας ταυτόχρονα το σεβασμό της κυβέρνησης στις αποφάσεις του ΣτΕ, αναφορικά με το επενδυτικό σχέδιο της Ελληνικός Χρυσός. 

Χαρακτηριστική είναι η φράση του: "οι αποφάσεις του ΣτΕ δεν είναι "αλά καρτ", αλλού να τις θέλουμε και αλλού να μην τις θέλουμε.." 

Ωστόσο όπως επισήμανε πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο έργο, με πολλές στροφές ακόμη, αδειοδοτήσεις και ζητήματα ανοιχτά.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Πάνου Σκουρλέτη έχουν ως εξής: 

Κ. Μακρή: Κι ένα τελευταίο ερώτημα που έχει να κάνει με τις Σκουριές, γιατί παρακολούθησα και τη συνέντευξη Τύπου που δώσατε χθες. Ήταν η πρώτη φορά που ήσασταν τόσο διαλλακτικός με τις Σκουριές. Αν δεν κάνω λάθος αδειοδοτήθηκε και η εταιρεία πριν από λίγες ημέρες. Και θέλω να σας ρωτήσω,  γιατί είχατε σηκώσει τόσο ψηλά τον πήχη απέναντι σε αυτή την επένδυση, με  κίνδυνο να φύγει κάποια στιγμή η επένδυση, αφού τελικά αναγνωρίζετε κι εσείς ότι μπορεί να βρεθεί μια λύση συμβιβαστική.

Π. Σκουρλέτης: Δεν είναι αυτό το σκεπτικό της κυβέρνησης. Όποιος αναζητά διαφορετικές προσεγγίσεις ή στροφές στην κυβέρνηση, κάνει λάθος και  ματαιοπονεί. Εμείς κινούμαστε με βάση ένα τρίπτυχο, το έχουμε πει και το επαναλαμβάνουμε μονότονα. Η υπεράσπιση του δημόσιου συμφέροντος, η υπηρέτηση της νομιμότητας και η προστασία του περιβάλλοντος.  Αυτά τα τρία είναι που μας καθοδηγούν σε κάθε μας βήμα.

Κ. Μακρή: τα τηρεί τώρα η εταιρεία, ενώ δεν τα τηρούσε;

Π. Σκουρλέτης: Υπήρξαν κάποιες συγκεκριμένες αποφάσεις από το Συμβούλιο της Επικρατείας, οι οποίες αποδέσμευσαν κάποιες αιτήσεις της εταιρείας για νέες άδειες και προφανώς εμείς έχουμε αποδείξει – παρά τα όσα λέγονται- ότι σεβόμαστε τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας. Δεν είναι “αλά καρτ” οι αποφάσεις, αλλού να τις θέλουμε κι αλλού να μη τις θέλουμε, όπως κάνουν άλλοι. Από εκεί και πέρα αυτό είναι ένα μεγάλο έργο, έχει πολλές στροφές ακόμα, πολλές αδειοδοτήσεις,  πολλά ζητήματα ανοιχτά, μένει λοιπόν να δούμε τι θα κάνει η εταιρεία, πώς  θα συμμορφώνεται και ποια θα είναι τελικά η πορεία  της ίδιας της επένδυσης.

Κ. Μακρή: Άρα να καταλάβω ότι πρόκειται για μια προσωρινή ανακωχή, η οποία μπορεί να ανατραπεί στην πορεία.

Π. Σκουρλέτης: Μου λέτε για  ανακωχές και πολέμους. Αυτές οι μεταφορικές προσεγγίσεις και αναφορές δεν αποτυπώνουν πάντοτε την κατάσταση

Πηγή ανάρτησης: Left





2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Α ρε Σκουρλέτη που να ήξερες τι αμάσητο ψέμα κατάπιατε και εσείς από τον αρχέγονο και ταίσατε ολόκληρη τη Χαλκιδική. Τώρα είναι αργά! Μολύνθηκε ο κόσμος από το ψέμα και το αντίδοτο δεν υπάρχει!

Ανώνυμος είπε...

Αν δεν ήμασταν θρησκόληπτοι θα λέγαμε ότι ήρθε η επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος στον υπουργό και άρχισε να τον διακρίνει η ορθή πολιτική κρίση. Στην πράξη όμως οφείλουμε να είμαστε υποψιασμένοι μετά από τόσο κυνηγητό με αφετηρία τις 25/01/2015, ημερομηνία ανατροπής όλων των έως τότε γνωστών σταθερών παραδοχών και μονάδων. Λίγο η πίεση των δανειστών, λίγο η πρωτοφανής επενδυτική απομόνωση (ενόψει και άλλων υπό εκκίνηση μεγάλων έργων ΤΑΡ-απελευθέρωση αγοράς ενέργειας) προσγειώνουν τις όποιες προθέσεις του υπουργού στην πραγματική τήρηση της νομιμότητας, όπως αυτή επιβάλλεται από το ΣτΕ και όχι από τα κομματικά επιτελεία. Τώρα τις αντιδράσεις των τυχόν απογοητευμένων συριζαίων και όχι μόνο, ας τις διαχειριστούν οι έμπειροι διορισμένοι σύμβουλοι Καρανίκας & συνεργάτες, μέχρι την πολυαναμενόμενη εμφάνιση των ‘ριψάσπιδων’ επενδυτών.
ΟΒΕΛΙΞ ®