Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

O ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ!!!

Η φωτιά στο "Καλογερικό Μύλο" έσβησε χάρη στην αυταπάρνηση
των πυροσβεστών και τον εθελοντισμό των εργαζομένων στα μεταλλεία

*Ακολουθεί σχόλιο του blog

Το σβήσιμο της φωτιάς στο "Καλογερικό Μύλο" από άνδρες της πυροσβεστικής και εθελοντές εργαζόμενους της Ελληνικός Χρυσός "άναψε" για τα καλά, όπως φαίνεται, την φλόγα του καλώς εννοούμενου εγωισμού και πείσματος στις τάξεις των antigold στελεχών της δημοτικής αρχής.

Δεν άρεσε καθόλου στον δήμαρχο Γιώργο Ζουμπά και τους συνεργάτες του η νέα σωτήρια εμπλοκή των εργαζομένων στα μεταλλεία στο πλευρό των ανδρών της πυροσβεστικής υπηρεσίας που από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 7 το πρωί έδωσαν μάχη από κοινού για να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την φωτιά που ξέσπασε στην αποθήκη ξυλείας του μετοχίου της Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου.

Αποφασίστηκε λοιπόν η συγκρότηση μιας εθελοντικής ομάδας πυροπροστασίας, πυρόσβεσης και διαχείρισης εκτάκτων αναγκών, έτσι ώστε να αποφευχθούν στο προσεχές μέλλον τέτοιες "ήττες", όπως χαρακτηρίζουν στην Ιερισσό την εθελοντική ετοιμότητα, συμβολή και δυναμική παρουσία των εργαζομένων της Ελληνικός Χρυσός σε δυο πολύ κοντινά χρονικά πύρινα συμβάντα.

Το πρώτο συμβάν, για όσους δεν ξέρουν ή δεν θέλουν να θυμούνται, ήταν την Κυριακή 20 Μαρτίου στις Σκουριές, όπου οι εργαζόμενοι της Ελληνικός Χρυσός, έσπευσαν να κατασβέσουν την φωτιά που άναψε μια παρέα antigold για να ψήσει κρέατα με ανέμους εντάσεως 6 μποφόρ και την άφησαν να καίει και μετά την αποχώρηση τους από το σημείο.

Το δεύτερο συμβάν ήταν το προχθεσινό, με αυτή την μεγάλη φωτιά στον Καλογερικό μύλο, όπου οι εργαζόμενοι χωρίς δεύτερη σκέψη αποδέχθηκαν την πρόσκληση της πυροσβεστικής υπηρεσίας να συνδράμουν με έμψυχο δυναμικό και οχήματα της εταιρείας. 


Φωτογραφικά στιγμιότυπα από την επιχείρηση κατάσβεσης
στο μετόχι της Μονής Χιλανδαρίου

Όπως μαθαίνουμε η δημοτική αρχή έχει βρεί και τα άτομα με τα οποία θα στελεχώσει αυτή την εθελοντική δομή. Πρόκειται για μέλη της "Νεολαίας Ιερισσού κατά της εξόρυξης χρυσού", τα οποία αποδέχτηκαν την πρόταση της δημοτικής αρχής.

Ένα ζήτημα είναι η οικονομική κάλυψη των αναγκών της εθελοντικής ομάδας, όπως για παράδειγμα ο εξοπλισμός και τα σεμινάρια επιμόρφωσης και εκπαίδευσης. 

Οι άνθρωποι του δήμου αισιοδοξούν πως το antigold κύκλωμα με τις γνωστές δράσεις του (έρανοι, συναυλίες συμπαράστασης, πώληση αξεσουάρ "SOS"), αλλά και οι τονωτικές ενέσεις, που αναμένονται από τα τρέχοντα προγράμματα ΕΣΠΑ, θα δώσουν λύση και σ' αυτό το ζήτημα, έτσι ώστε ο πιο οικολογικά ευαίσθητος, ίσως, δήμος της χώρας να αποκτήσει την 1η δομή του, έστω και εθελοντική, με ουσιαστική προσφορά στην προστασία του περιβάλλοντος 

Και να κρατήσει, βεβαίως, μακριά της τους περιβαλλοντικά... αναίσθητους εργαζόμενους της Ελληνικός Χρυσός, που παραδόξως αποδεικνύουν τον εθελοντισμό και την αγάπη για το περιβάλλον στην πράξη.

Ανεξάρτητα από τα κίνητρα αυτής της προσπάθειας, θα ευχηθούμε καλή επιτυχία στην προσπάθεια του δήμου.

*ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ BLOG: Καλή πρωταπριλιά ευχόμαστε σ' όλους! Ειλικρινά θα θέλαμε πάρα πολύ μια τέτοια είδηση να μην ήταν ψέμα, αλλά πραγματικότητα.

Μακάρι ο δήμος μας να ξεπεράσει τις εμμονές και τις εμπάθειες στελεχών του και να προβεί σε ενέργειες που θα ανταποκρίνονται στο οικολογικό προφίλ, που θέλει να 'χει ως εμβληματική προμετωπίδα΄...