Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

ΝΕΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ANTIGOLD: ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ Ο ΥΔΡΟΦΟΡΟΣ ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ ΘΑ ΓΕΜΙΣΕΙ ΘΑΛΑΣΣΑ!!!

Φώτο από alterthess.gr

Πρωτότυπες ιδέες συνεχίζει να κατεβάζει ο νους των antigold και των επιστημονικών συμβούλων τους.

Μετά την θαυμάσια επινόηση της "νέας Αμφίπολης" και του "ηφαιστείου" εντός του μεταλλείου των Σκουριών, στην πρόσφατη ημερίδα που διοργάνωσαν στον Σταυρό Θεσσαλονίκης, σειρά είχε ο "πιθανός" ή ο "ενδεχόμενος" κίνδυνος υφαλμύρωσης του υδροφόρου ορίζοντα στην περιοχή της Ολυμπιάδας και του ευρύτερου Στρυμονικού κόλπου γενικότερα.

Την πιθανότητα αυτής της εκδοχής υποστήριξε ο καθηγητής υδραυλικής Κώστας Κατσιφαράκης, αποδίδοντάς την στις εργασίες αποστράγγισης που είναι να γίνουν σε βάθος 670 μέτρων κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. 

Εργασίες που όπως είπε θα οδηγήσουν σε μαζική εισροή αλμυρού νερού από τη θάλασσα στον υδροφόρο ορίζοντα!

Το ακριβώς ανάποδο, ως γνωστόν θα συμβεί στις Σκουριές, όπου σύμφωνα με τις antigold θεωρίες ο υδροφόρος ορίζοντας θα στεγνώσει τελείως από ανάλογες εργασίες!

Απορούμε ειλικρινά και αναρωτιόμαστε, γιατί αυτές οι επιστημονικές απόψεις δεν αθροίζονται για να δημοσιευτούν συνολικά σε σοβαρά επιστημονικά περιοδικά για να τις πληροφορηθεί και να τις συζητήσει ολόκληρη η επιστημονική κοινότητα της χώρας αλλά και του εξωτερικού.

Θα ήταν πολύ πιο γόνιμο και ουσιαστικό από το να μένουν αυτές οι θεωρίες στην κατηγορία των "σλόγκαν", μεταξύ όσων ιδεοληπτικά είναι απέναντι στην μεταλλευτική δραστηριότητα. 

Καιρός είναι πια αυτά οι απόψεις να ξεφύγουν από τα στενά όρια αποστειρωμένων antigold ημερίδων και να εξαπλωθούν, αν και εφόσον, έχουν σοβαρό και αδιάσειστο επιστημονικό υπόβαθρο.