Πέμπτη, 12 Μαΐου 2016

ΠΟΛΥΓΥΡΙΝΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΙΜΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΓΕΡΑΚΙΝΗΣ


*Ακολουθεί σχόλιο του blog

Ο Σύλλογος Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Πολυγύρου (ΣΚΕΤΠ) καλεί όλα τα μέλη του να συμμετέχουν στην πρώτη θεματική καλοκαιρινή έκθεση,  αφιερωμένη στην ιστορία του Μεταλλείου Γερακινής , ώστε να τιμήσει την παρουσία και προσφορά της εταιρείας Ελληνικοί Λευκόλιθοι ΑΜΒΝΕΕ, στις δράσεις του ΣΚΕΤΠ και παράλληλα να αναδείξει τον κύκλο ζωής έμψυχων και άψυχων υλικών που συμμετέχουν σε αυτή τη διαδικασία.

Η εταιρεία Ελληνικοί Λευκόλιθοι Γερακινής με την ευγενική της υποστήριξη,  προσφέρθηκε να διοργανώσει, μέσα στο Μάιο, περιήγηση στο χώρο των μεταλλείων, έτσι ώστε τα μέλη μας να γνωρίσουν από κοντά το αντικείμενο της εικαστικής τους μελέτης.

Για το λόγο, κρίνεται σκόπιμο να δηλώσετε άμεσα συμμετοχή, ώστε να οργανωθεί η περιήγησή μας κατά γκρουπ, έως τις 15 Μαΐου.  Θα υπάρξουν στο προσεχές μέλλον διευκρινιστικές οδηγίες για την συμμετοχή . Για οποιαδήποτε απορία παρακαλώ επικοινωνήστε με τα μέλη του ΔΣ. 

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΚΡΊΝΕΤΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ.

Αναδημοσίευση από eikastikontexnon

*ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ BLOG: Μπράβο στους εικαστικούς καλλιτέχνες του Πολυγύρου που τιμούν όπως αρμόζει στο ήθος και τον πολιτισμό τους την ιστορία των μεταλλείων της Γερακινής.

Η ενέργεια τους δείχνει πόσο άμεσα συνδεδεμένη είναι η σχέση της εξορυκτικής δραστηριότητας με τον πολιτισμό και την ιστορία ενός τόπου.

Αυτές οι πρωτοβουλίες είναι άξιες μίμησης αλλά και προβληματισμού από κάποιους νεόκοπους οικολογούντες, επί της ουσίας αερολογούντες που από κεκτημένη άγνοια, ημιμάθεια ή ακόμη και εμπάθεια επινοούν επιπτώσεις στον πολιτισμό μιας περιοχής εξαιτίας της μεταλλευτικής δραστηριότητας, όπως κακώς ισχυρίζονται.

Το χθές...
.... Και το σήμερα με το βλέμμα στραμμένο στο αύριο
των μεταλλείων Γερακινής

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να υπενθυμίσετε εδώ ότι στα 10 χιλιόμετρα από το μεταλλείο βρίσκεται το ξενοδοχείο ενός σφοδρού πολέμιου των μεταλλείων κασσάνδρας. Τα μεταλλεία που είναι μέσα στην αυτή του δεν τον ενοχλούν. Οι Σκουριές όμως τον ενοχλούν τον υποκριτή.