Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ: ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ ΜΕ "ΚΟΦΤΗ" ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΩΝΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ Μ. ΠΑΝΑΓΙΑ?


Στροφή προς τον αθλητισμό κάνει ο δήμος Αριστοτέλη μετά την άρνηση της διοργάνωσης του πρωταθλήματος άρσης βαρών εξαιτίας της χορηγίας της Ελληνικός Χρυσός. 

Το προσεχές Σαββατοκύριακο 13 - 14 Μαΐου διοργανώνει πρωτάθλημα ορεινής ποδηλασίας και ποδηλασίας δρόμου με χορηγούς και υπό την αιγίδα του!

Δεν ξέρουμε, αν οι χορηγοί που συμμετέχουν παρέδωσαν πιστοποιητικά αντιμεταλλευτικών φρονημάτων, έτσι ώστε να τους δοθεί η δυνατότητα να λάβουν μέρος.

Ωστόσο, για ακόμη μια φορά προκαλούνται ερωτηματικά και εντυπώσεις, που έχουν να κάνουν με την επιλογή της διαδρομής σ' ότι αφορά το σιρκουί (διαδρομή) του πρωταθλήματος δρόμου.

Βάση του προγράμματος που δόθηκε στη δημοσιότητα στη διαδρομή που πρέπει να διανύσουν οι ποδηλάτες με αφετηρία την Ιερισσό, μέσω του Γοματίου, του Παλαιοχωρίου, του Νεοχωρίου, Βαρβάρας και Ολυμπιάδας καταλήγουν για τερματισμό και πάλι στην Ιερισσό.

Το πρόγραμμα των αγώνων

Άραγε δεν θα μπορούσε να γίνει μια διαφορετική χάραξη της διαδρομής, έτσι ώστε οι ποδηλάτες να περάσουν μέσα από τη Μεγ. Παναγία και το Στρατώνι;

Ποιος ήταν ο λόγος που δεν έγινε μια τέτοια χάραξη στο ποδηλατικό σιρκουί; 

Νομίζουμε πως η γραφικότητα της Μ. Παναγίας και η μεγάλη ευθεία της πανέμορφης παραλιακής ζώνης του Στρατωνίου δένουν απόλυτα με τις απαιτήσεις μιας τέτοιας αθλητικής διοργάνωσης.

Λέμε νομίζουμε, γιατί δεν είμαστε σίγουροι για τους οργανωτικούς λόγους, που επέβαλαν τον αποκλεισμό της Μεγ. Παναγίας και του Στρατωνίου. Αν βεβαίως, υπήρχαν τέτοιοι λόγοι.

Επιπλέον, δεν απολαμβάνουμε τη μιζέρια με γεγονότα, που κατά τη γνώμη μας, συμβάλλουν στην εμπέδωση της ευγενούς άμιλλας και του πολιτισμού.

Στοιχεία που τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της ασυδοσίας των antigold τείνουν να εκλείψουν από κάποια χωριά μας.

Παρ΄όλα αυτά είναι η δεύτερη φορά, που μέσα σε λίγες μέρες, ο δήμος δείχνει να αγνοεί επιδεικτικά το Στρατώνι και τους κατοίκους του. 

Είχε προηγηθεί το βίντεο τουριστικής προβολής του δήμου, από το οποίο έλειπαν τα μισά χωριά και οι ομορφιές τους, μεταξύ αυτών και του Στρατωνίου.

Επαναλαμβανόμενη σύμπτωση; Για να δούμε, θα τριτώσει; Γιατί αν τριτώσει, τότε θα παύει να είναι σύμπτωση.

Ευχόμαστε να πετύχει η διοργάνωση και του χρόνου, αν γίνεται, να μην υπάρχουν τέτοιοι αποκλεισμοί, που στο κάτω κάτω της γραφής αδικούν τον τόπο και τους ανθρώπους του.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

κι από τα υπόλοιπα (μεταλλευτικά) χωριά,απέξω θα περνούσαν-αν μπορούσαν!μην το ψάχνετε!εδώ υπάρχει ένα μίσος άσβεστο!Σκουρια-σμένο!

Ανώνυμος είπε...

Αυτά που γράφετε είναι πταίσματα για τους χθεσινούς κλητήρες και σημερινούς αφέντες μας. Δυστυχώς δύσκολα θα αλλάξουν μυαλά. Έχουν τέτοιες εμμονές που τώρα που ανέβηκαν στην εξουσία γιγαντώνονται σε πολύ χειρότερο βαθμό. Υπομονή 2 χρόνια ακόμη. Πληρώνουμε τα λάθη μας.