Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΑΦΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΗΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ


Ο εκδότης της εφημερίδας "Τhessnews" Λευτέρης Μαρόγλου στο οπισθόφυλλο του 3ου τεύχους του Θεσσαλονικιώτικου εντύπου σχολιάζει την επικαιρότητα και μεταξύ αυτών και την είδηση της ανακάλυψης του τάφου του μεγαλύτερου Έλληνα φιλοσόφου, κατά δήλωση του αρχαιολόγου Κώστα Σισμανίδη, που κατά σύμπτωση είναι και antigold!

Βέβαια, η είδηση σχολιάζεται και σε συνδυασμό με τις υψηλές προσδοκίες που γέννησε σ΄ολόκληρη την ανθρωπότητα η αποκάλυψη του ταφικού μνημείου της Αμφίπολης, ακριβώς πριν 2 χρόνια.

Τα σχόλια όπως θα διαπιστώσετε και εσείς είναι αρκετά καυστικά. Αν είναι δικαίως ή όχι το αφήνουμε στην δική σας κρίση φίλοι αναγνώστες. 

Ακολουθούν τα 2 σχόλια που αφορούν την σχετική είδηση μέσα σ' ένα πλέγμα 23 συνολικά σχολίων που αναφέρονται στην τρέχουσα επικαιρότητα.

"Τα καλά των μνημονίων είναι πως μετά την υπογραφή τους ανακαλύπτουμε και ένα σημαντικό ταφικό μνημείο.

Θα γίνουμε κανονικό κράτος, όταν οι αρχαιολόγοι που ανακαλύπτουν τάφους δεν θα είναι ψηφοφόροι της εκάστοτε κυβέρνησης.".

Νομίζουμε ότι λίγο ή πολύ, μετά και τα όσα έχουμε ακούσει, τόσο από τον ίδιο τον αρχαιολόγο όσο και από το antigold σύστημα, που τον αβαντάρει έχουμε σχηματίσει μια πρώτη εντύπωση.

Δυστυχώς όπως βλέπουμε, αυτή η σπουδαία αρχαιολογική ανακάλυψη (αν βεβαίως ισχύει και μακάρι να ισχύει) περισσότερο χρησιμοποιείται για να δημιουργήσει επικοινωνιακά ερείσματα σε γκρούπ ατόμων, που ουδέποτε μέχρι σήμερα σεβάστηκαν, είτε τον πολιτισμό, είτε την ιστορία της Χαλκιδικής. Για την ακρίβεια τη διέσυραν διεθνώς.

Αναφερόμαστε στους antigold βεβαίως, που όταν έγινε γνωστή πέρσι η βεβήλωση του αρχαιολογικού χώρου των Σταγείρων από αγνώστους, δεν έδωσαν καμία σημασία. Από το ένα αυτί μπήκε και από το άλλο αυτί βγήκε των όψιμων αρχαιολατρών.

Και πως να μην συμβεί κάτι τέτοιο, όταν πέρσι τέτοιο καιρό είχαν ήδη αρχίσει τις ετοιμασίες για την υποδοχή των ξένων αλληλέγγυων ακτιβιστών που ήρθαν να πετάξουν στις Σκουριές εκατοντάδες βόμβες μολότοφ έχοντας σαν αξεσουάρ πυρίμαχα γάντια

Φέτος αίφνης "ανακάλυψαν" ότι οι Σκουριές είναι η "νέα Αμφίπολη".

Όπως λέγαμε από παλιά για τις Σκουριές, θα το ξαναπούμε και τώρα για τον μέγιστο Σταγειρίτη φιλοσοφο. 

SOSτε και τον ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ από τους antigold.... 



4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι εντελώς άδικο να συγκρίνεται η μια περίπτωση με την άλλη. Άλλο πράγμα η Αμφίπολη και άλλο πράγμα τα Στάγιρα. Αλλιώς αντιλαμβάνεται την αρχαιολογία η Περιστέρη και ο άλλος ο Σισμανίδης.

Ανώνυμος είπε...

Χ.....νο τον έχουν οι αντιγκολντ τον Αριστοτέλη. Τον χρησιμοποιούν για να σταματήσουν την επένδυση. Σε τέτοιο σημείο έχουν φτάσει. Δεν έχουν ούτε ιερό, ούτε όσιο!

Ανώνυμος είπε...

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος σ' αυτή την ιστορία είναι η απαξίωση του συνολικού μνημείου των σταγείρων μέσα από τις γελοιότητες των δήθεν οικολόγων. Για τον αρχαιολόγο τι να συζητήσουμε; Αυτοαπαξιωθηκε πανηγυρικά. Υποτίθεται ότι έχει ανακαλύψει τον τάφο του Αριστοτέλη και αυτός μιλάει για την αντίθεση του στα μεταλλεία χρυσού και την επένδυση. Τι δεν καταλαβαίνεις;

Ανώνυμος είπε...

Προσοχη προσοχη,ανακοινωση antigold: στις σκουριες εκτος απο τον ταφο του Αριστοτελη, βρεθηκε κ μια εικονα της Παναγιας που δακρυζει (γιατι δε θελει την εξορυξη) κ επισης εθεαθησαν χθες βραδυ ιπταμενα αντικειμενα πανω απο την περιοχη... Κακια εταιρεια, τοσα σημαδια απο το Θεο, δεν καταλαβες ακομα οτι πρεπει να φυγεις; !!!