Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Π. ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: "ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΕΣ ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ, ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ"


Στο γνωστό μήκος κύματος κινήθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, μεταξύ άλλων θεμάτων της επικαιρότητας και για την μεταλλευτική επένδυση στη ΒΑ Χαλκιδική.

Ο Πάνος Σκουρλέτης επανέλαβε για ακόμη μια φορά, ότι η κυβέρνηση είναι υπέρ των επενδύσεων που συνάδουν με τη νομιμότητα, το δημόσιο συμφέρον και την προστασία του περιβάλλοντος.

Επιπλέον, τόνισε πως η κυβέρνηση δεν έχει κάνει στροφή στο ζήτημα της επένδυσης στις Σκουριές, υπογραμμίζοντας πως το θέμα έχει αρκετά επεισόδια ακόμη...

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Πάνου Σκουρλέτη  για το ζήτημα των Σκουριών έχουν ως εξής: 

Ερ.: Με τις Σκουριές τι γίνεται; Έχετε δηλώσει ότι δεν υπάρχει καμία έκπτωση και κανένας συμβιβασμός αναφορικά με την προστασία του περιβάλλοντος. Ποιο είναι το μοντέλο επενδύσεων στο οποίο στοχεύει η κυβέρνηση;

Απ.: Η αναφορά στην ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος, η τήρηση της νομοθεσίας και η υπεράσπιση του δημόσιου συμφέροντος είναι ένα τρίπτυχο το οποίο το ακολουθούμε απέναντι σε οποιαδήποτε επένδυση. 

Για εμάς οι επενδύσεις είναι καλοδεχούμενες πάντοτε όμως μέσα από το πρίσμα αυτών των τριών βασικών αρχών. Δεν υιοθετούμε μια αντίληψη πλήρους υποταγής στις ανεξέλεγκτες δυνάμεις της αγοράς, δηλαδή στα ισχυρά οικονομικά κέντρα. 

Κάτι τέτοιο θα ήταν και εις βάρος του δημόσιου συμφέροντος, αλλά και των εργαζομένων, αλλά και θα οδηγούσε πια σε μια κοινωνία που θα ήταν πολύ μακριά και από αυτά που εμείς υπερασπιζόμαστε, αλλά νομίζω και μακριά από αυτό που σήμερα εμφανίζεται ως ευρωπαϊκό πρότυπο και μοντέλο.

Στο θέμα των Σκουριών νομίζω ότι έχουμε αρκετά κεφάλαια μπροστά μας, και θέλω να πω σε όσους με μεγάλη ευκολία αναγνωρίζουν μια στροφή της κυβέρνησης, ότι βιάζονται.

 Εμείς είμαστε σταθεροί στην υπεράσπιση των βασικών προγραμματικών μας δεσμεύσεων."

Πηγή ανάρτησης: left.gr