Παρασκευή, 13 Μαΐου 2016

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ: "κ. ΜΥΛΟΠΟΥΛΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΑΣΑΤΕ ΠΑΡΑ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ"


Την οργή και την αγανάκτηση των σωματείων εργαζομένων στα μεταλλεία Κασσάνδρας προκάλεσαν οι νέες δηλώσεις του νυν προέδρου της Αττικό Μέτρο και τέως πρύτανη ΑΠΘ και προέδρου της ΕΡΤ3 εναντίον της μεταλλευτικής δραστηριότητας στη ΒΑ Χαλκιδική.

Οι δηλώσεις του Γιάννη Μυλόπουλου έγιναν στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αλφα 989 και το δημοσιογράφο Σπύρο Χαριτάτο.

Ακολουθεί η οργισμένη ανακοίνωση των σωματείων εργαζομένων των μεταλλείων Κασσάνδρας.

Χαλκιδική, 13 Μαΐου 2016,

Ανακοίνωση

"Ο κ. Μυλόπουλος, ο πρώην πρύτανης του ΑΠΘ και πρώην πρόεδρος της ΕΡΤ3, που έγινε γνωστός στο πολιτικό προσκήνιο πολεμώντας την μεταλλευτική επένδυση και το ψωμί χιλιάδων κατοίκων της ΒΑ Χαλκιδικής συνεχίζει να προκαλεί μην αρκούμενος στην κεφαλαιοποίηση της αντιμεταλλευτικής δόξας του, ως νυν προέδρου της ATTIKO ΜΕΤΡΟ.

Για ακόμη μια φορά έπιασε στο στόμα του με προσβλητικό τρόπο ένα έργο πνοής και ανάπτυξης για όλη την Χαλκιδική και τη Βόρεια Ελλάδα λέγοντας πράγματα τα οποία αφενός μεν δεν ισχύουν και αφετέρου δε δεν τα ξέρει, καθώς μόνο από φωτογραφίες γνωρίζει τις Σκουριές, αφού ποτέ του δεν μας έχει επισκεφτεί.

Εμείς οι κάτοικοι του Δήμου Αριστοτέλη και εργαζόμενοι ταυτόχρονα στα Μεταλλεία Κασσάνδρας εργαζόμαστε σ’ ένα έργο που όχι μόνο δεν λεηλατεί και ούτε «ξεσκίζει» τον τόπο μας, όπως ψευδώς ανέφερε σε ραδιοφωνική συνέντευξη του. Το αντίθετο συμβαίνει.

Συμμετέχουμε με υψηλό αίσθημα συνείδησης και ευθύνης σ’ ένα έργο που αξιοποιεί τα κοιτάσματα του πλουσιότερου ίσως μεταλλευτικού δυναμικού της ΝΑ Ευρώπης σεβόμενοι ταυτόχρονα τόσο το περιβάλλον, όσο και τον παράγοντα εργαζόμενο και άνθρωπο.

Συνιστούμε στον κ. Μυλόπουλο να μας επισκεφτεί για να αποκτήσει επιτέλους προσωπική εμπειρία και να μην λέει ότι να ναι μόνο και μόνο για να αποκτάει δημοσιότητα από το μαξιλάρι που προσφέρουν οι πλάτες μας και οι Σκουριές.

Ας καταλάβει επιτέλους ότι το μοντέλο του κρατικοδίαιτου κηφήνα τείνει να «εξεμετρήσει» το βίο του. Παραμένει ακόμη από εκείνους τους τυχερούς.

Οι Σκουριές που υποβιβάζει και οι εργαζόμενοι τους τον θρέφουν παχυλά με τους φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές τους.

Γι’ αυτό είναι καλύτερο να συνεχίζει να μασάει παρά να μιλάει."


1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο πολυθεσίτης πρώην πρύτανης Μυλόπουλος αφού έκανε μια σύντομη βόλτα από το ΠΑΣΟΚ και από την Σπίθα πέρασε στον Σύριζα. Μετά την χρυσή τουαλέτα στο ΑΠΘ, μετά την δυναμική του μαρτυρία στην υπόθεση ζαρντινιέρα, μετά το ’με ξένα κόλλυβα μνημόσυνο’ διορισμό του αδελφού του και της κουμπάρας του στο δημόσιο, μας προέκυψε με την αξία του πάντα γενικός της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ. Συμφωνούμε ότι με την ‘τεράστια’ εμπειρία του θα λύσει το συγκοινωνιακό της Θεσσαλονίκης, αλλά φαίνεται ότι παράλληλα επιθυμεί να επωμισθεί τον ρόλο του άτεγκτου κριτή κάθε μη κρατικοδίαιτης δραστηριότητας που αντιβαίνει στα νέα του κομματικά δεδομένα. Άντε και σε ανώτερη κρατική θέση, πάντα με την αξία του.

ΟΒΕΛΙΞ ®