Τρίτη 10 Μαΐου 2016

ΟΧΙ ΣΤΑ ΞΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ - ΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΥΣ #SKOURIES

Φωτογραφία αρχείου από τα σφοδρά επεισόδια που σημειώθηκαν
τον Αύγουστο του 2015 στις Σκουριές

Στην σημερινή "Εφημερίδα των Συντακτών" κάποιος κάτοικος με αφορμή την τελευταία έγκριση που έλαβε η Ελληνικός Χρυσός από το ΥΠΕΝ για τις Σκουριές, υποστηρίζει πως "ο κόσμος είναι κάπως μουδιασμένος βλέποντας την κυβέρνηση να νομιμοποιεί την εταιρεία χρυσού, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα καταθέσει τα όπλα και θα παραδώσει τον τόπο στα ξένα συμφέροντα".

Αόριστη μεν, αλλά άκρως φιλοπατριωτική δε, η τοποθέτηση του κατοίκου.

Είναι προφανές ότι ο περιβαλλοντικός σκόπελος έχει ξεπεραστεί στο μυαλό αυτού του ανθρώπου και είναι ζήτημα αν υπήρξε ποτέ. 

Το ζήτημα για εκείνον όπως και για κάποιους άλλους πολέμιους της μεταλλευτικής δραστηριότητας είναι πως στη δική του τη συνείδηση "οι Καναδοί επενδυτές δεν είναι φίλοι μας, γιατί παίρνουν το χρυσό και τον πουλάνε έξω κλπ, κλπ".

Προφανώς και "φίλοι" στη συνείδηση αυτού του κόσμου και συντεταγμένοι με τα εθνικά συμφέροντα μας είναι η Ναόμι Κλάιν, ο Νίκολας Κλίφτον, ο Ξαβιέ Ρενού, η αφρόκρεμα δηλαδή της διεθνούς ακτιβιστικής ελίτ, που παρέλασε κατά καιρούς από την Ιερισσό παραδίδοντας μαθήματα ακτιβισμού, όπως επίσης και οι 69 ξένοι ακτιβιστές, στην πλειοψηφία τους Γερμανοί, που συνελήφθησαν πέρσι τον Αύγουστο να σπάνε και να καίνε ότι υπήρχε έξω από το εργοτάξιο των Σκουριών.

Αυτό το... όφελος που βλέπουν οι ντόπιοι υπερπατριώτες της οικολογίας από την δράση των ξένων "αλληλέγγυων" προς εκείνους με κάποιον τρόπο θα πρέπει να γίνει εύληπτο και από όλο τον υπόλοιπο κόσμο.

Δηλαδή αυτοί οι εισαγόμενοι ακτιβιστές δεν εξυπηρετούν ξένα συμφέροντα; Οι ντόπιες δήθεν φιλοπεριβαλλοντικές ΜΚΟ, που συναλλάσσονται με ξένες ΜΚΟ τίνος συμφέροντα εξυπηρετούν;

Επίσης, πόσα ήταν τα χρήματα που δόθηκαν από τις ξένες ΜΚΟ για τον "αγώνα" των Σκουριών; Που δόθηκαν και επίσης θα φορολογηθούν έστω και ετεροχρονισμένα από το Ελληνικό δημόσιο;

Όλα αυτά πρέπει να απαντηθούν άμεσα, έτσι ώστε όταν ακούμε ή διαβάζουμε τέτοιες δηλώσεις, όπως τη σημερινή του antigold κατοίκου, που φιλοξενείται στο δημοσίευμα της η ΕΦ. Συν"  να μην νιώθουμε ότι πέφτουμε από τα σύννεφα.

Το αντίθετο μάλιστα. Να αφήνουμε την εφημερίδα από τα χέρια μας και να χειροκροτούμε τον αγνό πατριωτισμό αυτών των κατοίκων, αναφωνώντας:

"ΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΑΛΛΗΛΈΓΓΥΟΥΣ - ΟΧΙ ΣΤΑ ΞΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ"

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Από την ώρα που κάποιοι ‘’αισθάνονται μουδιασμένοι και δεν καταθέτουν τα όπλα’’ και μάλιστα είναι συντεταγμένοι με τα τεράστια διεθνή ακτιβιστικά άτομα όπως η Ναόμι Κλάιν-Μάιν τότε οι υπόλοιποι οφείλουν να σιωπούν! Είναι άλλωστε μαθημένοι στο ευγενές οικολογικό παιγνίδι του χτυπάω και φεύγω. Για τα πολιτικά τους πιστεύω δεν τίθεται ερώτημα. Οι επαναλαμβανόμενες αναρτήσεις στην τεράστια ποικιλία αξιόπιστων μέσων όπως Αυγή και Εφημερίδα των Συντακτών καταδεικνύει τον ηθικό πλουραλισμό τους. Δυστυχώς όμως για αυτούς και ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους, έχουν αλλάξει πια οι ισορροπίες στον ίδιο τους τον πολιτικό χώρο και κανείς δεν επιθυμεί την απομόνωση και την στασιμότητα στην οικονομική ανάκαμψη της χώρας.

ΟΒΕΛΙΞ ®

Ανώνυμος είπε...

Οι Σκουριές ήταν πειραματικός σωλήνας για όλες τις λαμογιές τους!