Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΣΠΙΡΤΖΗ – ΜΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ TIΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ


Μπορεί να συμφώνησαν σε πολλά, αλλά ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης και ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Γιάννης Μυλόπουλος ψιλοδιαφώνησαν για την επένδυση εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές. 

Μάλιστα, στην παρουσίαση του βιβλίου του κ. Μυλόπουλου «Τα Αν της Ανάπτυξης» προχθές, στην πρώτη σειρά των προσκεκλημένων καθόταν ο αντιπρόεδρος του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ Δημήτρης Κούτρας, εκ των επενδυτών στα μεταλλεία Κασσάνδρας (στη συνέχεια πώλησε τη συμμετοχή του). 

Ο κ. Σπίρτζης υποστήριξε ότι στην κυβέρνηση δεν είναι δογματικοί και ότι, αφού οι Καναδοί της EldoradoGold συμμορφώθηκαν με τη νομοθεσία, προχωρούν την επένδυση.

Ο κ. Μυλόπουλος επέμεινε, όμως, ότι πρέπει να δούμε αν με την επένδυση εξυπηρετούνται μόνο οι Καναδοί. «Εξυπηρετείται η τουριστική ανάπτυξη της περιοχής; Εξυπηρετείται η αγροτική ανάπτυξη;» αναρωτήθηκε με νόημα ο πρώην πρύτανης. 

Κατά τα άλλα, το βιβλίο παρουσίασαν ο κ. Σπίρτζης. ο πρώην υπουργός Θεόδ. Ρουσόπουλος (που τόνισε ότι είναι μεν φιλελεύθερος, αλλά δεν είναι νεοφιλελεύθερος) και ο αναπληρωτής πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Ναπολέων Μαραβέγιας. 

Μεταξύ των προσκεκλημένων εντοπίστηκαν ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος (που έφυγε νωρίς), ο υφυπουργός Παιδείας Θεοδόσης Πελεγρίνης, ο Φώτης Κουβέλης, ο πρώην υπουργός Μανώλης Μπεντενιώτης, γνωστοί καθηγητές πανεπιστημίου και άλλοι.


[ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, 13/05/2016, photo: EUROKINISSI]

Αναδημοσίευση από ellinikoschrysos.gr