Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ: Ο "ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΙΚΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ" ΤΗΝ ΑΠΟΓΕΙΩΣΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ!


Πήρε μια περιοχή με τουριστική σεζόν 40 ημερών και την έκανε προορισμό έξι μηνών, πετυχαίνοντας αυτό που χρόνια τώρα προσπαθεί η κεντρική ηγεσία του τουρισμού στη χώρα. 

Ο Προαθωνικός Οργανισμός Τουρισμού στη Χαλκιδική κατάφερε με τον «Αριστοτελικό Περίπατο» να πετύχει στην Ολυμπιάδα το ακατόρθωτο. Δημιούργησε κίνητρα για τους τουρίστες, ώστε να την επισκέπτονται πέρα από τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Η Ολυμπιάδα, που βρίσκεται στο τέλος του «Αριστοτελικού Περιπάτου» (ο οργανισμός τον σηματοδότησε και τον λάνσαρε ως τουριστικό πακέτο στο εξωτερικό), κοντά στα αρχαία Στάγειρα, καρπώθηκε το μεγαλύτερο κομμάτι της τουριστικής κίνησης που δημιουργήθηκε, καθώς διαθέτει και τις περισσότερες κλίνες. 

Κι ενώ πριν από μερικά χρόνια άδειαζε από κόσμο, όταν έμπαινε ο Σεπτέμβριος, πλέον απολαμβάνει κίνηση έως τον Οκτώβριο, σε μια σεζόν που ξεκινά από τον... Απρίλιο. 

Μαζί ευνοήθηκαν και τα χωριά της Βαρβάρας, των Σταγείρων και της Στρατονίκης, ενώ στους επόμενους στόχους βρίσκεται το Νεοχώρι.

Η προσπάθεια ήταν πολυετής. Ο Προαθωνικός Οργανισμός Τουρισμού κατάφερε να πείσει θεματικά τουριστικά πρακτορεία από τη Βρετανία, τη Σουηδία, το Βέλγιο και την Ολλανδία να στρέψουν προς την περιοχή τουρίστες που ενδιαφέρονται για τον περιπατητικό τουρισμό. Μάλιστα ο Οργανισμός πήρε χρυσό βραβείο για την επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν, στο πλαίσιο του θεσμού των Tourism Awards 2016.

Ο «Αριστοτελικός Περίπατος» ξεκινά από το Πάρκο του Αριστοτέλη στα Στάγειρα, διασχίζει το Αριστοτελικό όρος και καταλήγει στα αρχαία Στάγειρα. Είναι μια απόσταση 30 χλμ., περιμετρικά όμως υπάρχουν περί τις χίλιες διαδρομές. 

Σύμφωνα με τη διευθύντρια του Προαθωνικού Οργανισμού Μαρία Πάππα, υπάρχει ακόμα τεράστια αναπτυξιακή προοπτική για την περιοχή στο κομμάτι αυτό.

Αναδημοσίευση από dimokratianews.gr