Σάββατο, 11 Ιουνίου 2016

ΜΕ ΘΕΤΙΚΟ ΠΡΟΣΗΜΟ ΕΚΛΕΙΣΕ Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΥΣΟ


Ο χρυσός εξακολουθεί να ευνοείται από έναν συνδυασμό παραγόντων που στρέφουν και πάλι τους επενδυτές στα ασφαλή καταφύγια. 

Από την προοπτική να παραμείνουν χαμηλό τα επιτόκια του δολαρίου, όπως διαφαίνεται από την επιφυλακτική στάση της Federal Reserve, από τις εκτιμήσεις διεθνών οργανισμών για την παγκόσμια οικονομία που αναθεωρούν προς τα κάτω τις προβλέψεις τους αλλά και από την ανησυχία που περιβάλλει το μέλλον της Βρετανίας στην Ε.Ε. και τις ενδεχόμενες παρενέργειες ενός Brexit.

Στην αρχή της χθεσινής συνεδρίασης το πολύτιμο μέταλλο βρισκόταν στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών εβδομάδων και συγκεκριμένα στα 1.271,70 δολάρια η ουγγιά. 

Είχε, άλλωστε, προηγηθεί την Πέμπτη η περαιτέρω άνοδος του στα 1.272,70 δολάρια η ουγγιά, αν και χθες το απόγευμα είχε υποχωρήσει σε επίπεδα γύρω στα 1.269,36 δολάρια η ουγγιά. 


Μεταξύ των επενδυτών που προσελκύονται και πάλι στον χρυσό συγκαταλέγεται ο Τζορτζ Σόρος, που σημειωτέον στην κορύφωση της παγκόσμιας κρίσης προειδοποιούσε για φούσκα στην αγορά χρυσού. 

Σχετικό δημοσίευμα της Wall Street Journal φέρει τον Ούγγρο μεγαλοεπενδυτή να αγοράζει χρυσό και μετοχές εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην εξόρυξη του πολύτιμου μετάλλου.

Αναδημοσίευση από ellinikoschrysos