Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Μ. ΒΟΡΙΔΗ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ


Επίσκεψη στην Χαλκιδική πραγματοποίησε ο βουλευτής Αττικής και Συντονιστής της Ομάδας Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της ΝΔ, Μάκης Βορίδης.

Αρχικά είχε συνάντηση με εκπροσώπους των εργαζόμενων στα μεταλλεία χρυσού, ενώ στη συνέχεια συμμετείχε στη Νομαρχιακή Συνέλευση που συγκλήθηκε στον Πολύγυρο από τη Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή Χαλκιδικής.

Η πορεία της επένδυσης εξόρυξης χρυσού στην Χαλκιδική παραμένει «ψηλά» στην ατζέντα της ΝΔ. Ο κ. Βορίδης στη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των σωματείων εργαζομένων, ενημερώθηκε για όλα τα θέματα που τους απασχολούν και έχουν να κάνουν με εργασιακά, ασφαλιστικά και φορολογικά θέματα.


«Η εκτίμηση είναι ότι μετά τις παλινωδίες, τις αμφιθυμίες και τα πισωγυρίσματα της κυβέρνησης, τελικώς η επένδυση προχωρά και αυτό είναι καταρχήν θετικό, ωστόσο έχει χαθεί χρόνος με αποτέλεσμα να δημιουργείται αίσθημα ανασφάλειας στους εργαζόμενους και όλοι παραμένουμε σε εγρήγορση και επιφυλακή», σχολίασε ενώ αναφερόμενος στα όσα συζήτησε με τους μεταλλωρύχους επισήμανε χαρακτηριστικά:

«Εντοπίζονται ζητήματα που πρέπει να προσεχθούν, όπως η υπερβολική φορολογία και το γεγονός ότι οι άνθρωποι που εργάζονται κάτω από τη γη δικαιούνται να έχουν διαφορετική ασφαλιστική μεταχείριση σε σχέση με τους ασφαλισμένους των υπόλοιπων κλάδων».

Ακόμη, τονίστηκε η αναγκαιότητα της αυστηρής τήρησης του καθεστώτος των προσλήψεων στην εταιρεία και η αναλογία 90%-10% ως προς το κριτήριο εντοπιότητας, όπως άλλωστε υπαγορεύει και η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Τέλος, συζητήθηκε και η προοπτική λειτουργίας τεχνικών σχολών στη Βορειοανατολική Χαλκιδική με ειδικότητες που συνδέονται με τη μεταλλευτική δραστηριότητα ώστε στη συνέχεια οι απόφοιτοι της περιοχής να βρίσκουν εργασία στα μεταλλεία χρυσού.

Πηγή ανάρτησης: halkidikifocus