Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΜΠΡΗΣΜΟΥ ΤΩΝ ΣΚΟΥΡΙΩΝ ΕΚΑΨΑΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ! (ΒΙΝΤΕΟ)


Περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας με το ΣΥΡΙΖΑ και γνωστός πολέμιος της μεταλλευτικής δραστηριότητας στη ΒΑ Χαλκιδική σε δηλώσεις, που έκανε στην κάμερα της ΕΡΤ3, έξω από το δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης, υποστήριξε ότι οι καταστροφές που προκάλεσαν οι δράστες της εμπρηστικής επίθεσης στις Σκουριές ήταν σε αυθαίρετες κατασκευές!

Πιο συγκεκριμένα ο Λάζαρος Τόσκας είπε: "Είναι μια δίωξη που έγινε κατ' εντολή πολιτική της τότε κυβέρνησης, με την παρουσία στην περιοχή του κ. Δένδια τότε, που πήγε στις Σκουριές να επιβλέψει την αποκατάσταση των αυθαιρέτων που είχαν καεί και ξαναγινόταν αυθαίρετα."

Κατά την άποψη μας, δεν αντέχει σοβαρής κριτικής ή σχολίου αυτή η τοποθέτηση.  Το να επιχειρείται η νομιμοποίηση της βίας με τέτοια νοητικά άλματα εκθέτει τον ίδιο τον "άλτη"..

Το πιο σημαντικό είναι να διατηρήσουμε συμπαγείς τις άμυνες ψυχραιμίας απέναντι στον φυσικό ή τεχνητό παραλογισμό αυτών των ανθρώπων, που έχουν επιλέξει μ' αυτόν τον άκρως προκλητικό τρόπο, όχι μόνο για να παρουσιάσουν, αλλά και για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.

Ακολουθεί το βίντεο με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ3 στο περιθώριο της αναβολής της δίκης των 21 ατόμων που κατηγορούνται για την καταδρομική έφοδο στις Σκουριές τον Φλεβάρη του 2013.

Η δίκη αναβλήθηκε για τις 13 Μαρτίου του 2017.





1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κρίμα που δεν έγινε το δικαστήριο. Θα βοηθούσε η άποψη Τόσκα στην υπεράσπιση των δραστών.Ας την κρατήσει. Ο Μάρτης δεν αργεί.