Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ: ANTIGOLD "ΠΟΙΗΣΗ" ΜΕ ΣΤΙΧΟΥΣ ΓΙΑ "ΟΠΛΑ" ΚΑΙ "ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ" ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ!!!


Ήμασταν πάρα πολύ επιεικείς, όταν πριν από δυο εβδομάδες σχολιάσαμε αρνητικά απ' αυτό το blog τις καλλιτεχνικές επιλογές των διοργανωτών της τελετής έναρξης του παγκοσμίου συνεδρίου για τον Αριστοτέλη, που έγινε στο χώρο της αγοράς των Αρχαίων Σταγείρων στις 2 Ιουλίου.

Η κάμερα της ΕΡΤ3 και η μαγνητοσκοπημένη μετάδοση χθες το βράδυ μας έκανε να μην πιστεύουμε στα μάτια και τα αυτιά μας με την υποκουλτούρα που κυριάρχησε εκείνη την ημέρα, έτσι ώστε να γίνουν εύπεπτα (;;;) τα όποια μηνύματα, μεταξύ αυτών και κάποια αντιμεταλλευτικά, που επιλέχτηκαν να μεταδοθούν από τους εμπνευστές - διοργανωτές.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι παρουσία του αναπληρωτή υπουργού παιδείας Θεόδωρου Πελεγρίνη απαγγέλθηκε ποίημα για τις Σκουριές, όπου μεταξύ άλλων... υψηλών νοημάτων ένας στίχος ανέφερε το εξής: "Το δάσος θα πάρει τα όπλα του και θα εκδικηθεί το μέταλλο" (!!!?)

Όταν επιστρατεύεται η τέχνη και ιδίως η ποίηση για να ακουστούν ωδές μίσους και διχασμού σε εκδήλωση προς τιμήν του Αριστοτέλη, τότε τι να περιμένει κανείς από θερμοκέφαλους νταήδες και μπαχαλάκηδες;;;

Μήπως με τέτοιες επιλογές επιχειρείται και η έμμεση απενοχοποίηση των πράξεων τους, οπλίζοντας τα χέρια τους με αυτόκλητη δικαιοσύνη; Μήπως;

Επιπλέον, πως μπορεί να συνδέεται ο Αριστοτέλης με μια μακάβρια ενδυμασία που φέρει λογότυπο μια νεκροκεφαλή και από κάτω την επιγραφή ST. PAULI;

Όπως πληροφορηθήκαμε τέτοιες μπλούζες φοριούνται από τους φανατικούς οπαδούς της γερμανικής ποδοσφαιρικής ομάδας ST PAULI, που έχει έδρα το Αμβούργο.


Νομίζουμε ότι η υποκουλτούρα έχει ένα όριο. Αυτός δεν ήταν εορτασμός προς τιμήν του Αριστοτέλη και των 2.400 ετών από τη γέννηση του.

Κατ΄αυτόν τον τρόπο, κάποιοι γιόρτασαν τις εμμονικές ιδεοληψίες τους, μεταξύ αυτών και αντιμεταλλευτικές, με πρόσχημα το εορταστικό έτος προς τιμήν του μεγάλου Σταγειρίτη φιλοσόφου από την UNESCO. 

Υπάρχει ντροπή;;;


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι πολιτισμό και σεβασμό μπορείς να περιμένεις από εκείνους που βάφτισαν την τυφλή και απρόκλητη βία "αγώνα"; Πρός γνώση και συμμόρφωση όλα αυτά οι γελοιότητες που ζούμε.

Ανώνυμος είπε...

Πόσο κακόγουστοι; Μα πόσο κακόγουστοι; Δεν ντράπηκαν να εμφανισουν τέτοιο θέαμα σε ξένους επισκέπτες και ερευνητές του Αριστοτέλη; Ούτε επίτηδες να το έκαναν.

Ανώνυμος είπε...

Το κιτς το τίμησαν με την παρουσία τους και οι δήμαρχοι του Αριστοτέλη. Και αυτός που βγήκε και αυτός που δεν βγήκε. Σημαντικές παρουσίες στον χώρο των αρτοθεαμάτων.

Ανώνυμος είπε...

Τι το ψάχνετε; Ο πολιτισμός και η ηθική της νέας αριστεράς είναι υπεράνω κριτικής.